Διεθνή

Πούτιν: Ενισχύει το πολεμικό ναυτικό με πυραύλους κρουζ Zircon

Πούτιν: Ενισχύει το πολεμικό ναυτικό με πυραύλους κρουζ Zircon

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Πούτιν: Καμία αναφορά δεν έκανε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στη σύγκρουση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την Ημέρα του Ναυτικού της Ρωσίας

Καμία αναφορά δεν έκανε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στη σύγκρουση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την Ημέρα του Ναυτικού της Ρωσίας την Κυριακή, που ήταν χθες [31/7], αλλά επεσήμανε χαρακτηριστικά πως το πολεμικό ναυτικό θα λάβει υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon τους επόμενους μήνες, που θα μπορούν να ταξιδεύουν με εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου, ξεπερνώντας την αεράμυνα.

Οι εορτασμοί για την Ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σεβαστούπολης διακόπηκαν όταν πέντε μέλη του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού τραυματίστηκαν από έκρηξη μετά την πτήση ύποπτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην αυλή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης-λιμάνι της Κριμαίας, Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αναφορές για το πεδίο της μάχης δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν ανεξάρτητα.

Η Όλγα Κοβιτίντι, μέλος της Άνω Βουλής της Ρωσίας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η επίθεση «αναμφίβολα δεν έγινε από έξω, αλλά από το έδαφος της Σεβαστούπολης».

«Στην πόλη διεξάγονται επείγουσες επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό των οργανωτών αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας», ανέφερε η Κοβιτίντι. Ο δήμαρχος του Μυκολάεφ, Ολεξάντερ Σένκεβιτς, δήλωσε ότι περισσότερα από 12 πυραυλικά πλήγματα την Κυριακή, πιθανώς τα πιο ισχυρά στην πόλη στους πέντε μήνες του πολέμου, έπληξαν σπίτια και σχολεία, με δύο ανθρώπους να επιβεβαιώνεται ότι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν. Τα πυραυλικά πλήγματα συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ουκρανός μεγιστάνας σιτηρών Ολεκσέι Βαντατούρκιι, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της γεωργικής εταιρείας Nibulon, και η σύζυγός του σκοτώθηκαν στο σπίτι τους, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μυκολάεφ Βιτάλι Κιμ στο Telegram.

Η Nibulon, με έδρα το Μυκολάεφ, μια στρατηγικής σημασίας πόλη που συνορεύει με την κατεχόμενη ως επί το πλείστον από τη Ρωσία περιοχή της Χερσώνας, ειδικεύεται στην παραγωγή και εξαγωγή σιταριού, κριθαριού και καλαμποκιού και διαθέτει δικό της στόλο και ναυπηγείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments