Διεθνή

Μπλίνκεν: Οι Ταλιμπάν παραβίασαν τη συμφωνία της Ντόχας παρέχοντας καταφύγιο στον αρχηγό της Αλ Κάιντα

Μπλίνκεν: Οι Ταλιμπάν παραβίασαν τη συμφωνία της Ντόχας παρέχοντας καταφύγιο στον αρχηγό της Αλ Κάιντα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπλίνκεν: "Οι Ταλιμπάν παραβίασαν «κατάφωρα» τη συμφωνία της Ντόχας προσφέροντας φιλοξενία και καταφύγιο στον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

“Οι Ταλιμπάν παραβίασαν «κατάφωρα» τη συμφωνία της Ντόχας προσφέροντας φιλοξενία και καταφύγιο στον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, τον ηγέτη της Αλ Κάιντα”, τόνισε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Ζαουάχρι σκοτώθηκε σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στην Καμπούλ το σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Πρόκειται για το πιο βαρύ χτύπημα που έχει υποστεί η οργάνωση αυτή μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011.

«Παρά την απροθυμία ή την αδυναμία των Ταλιμπάν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον αφγανικό λαό παρέχοντάς του γενναία ανθρωπιστική βοήθεια και να τασσόμαστε υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, ειδικά αυτών των γυναικών και των κοριτσιών», σημείωσε ο κ. Μπλίνκεν στο δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Μπλίνκεν: Η επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία του 2015 παραμένει η καλύτερη έκβαση για τις ΗΠΑ

Μια επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία του 2015 παραμένει η καλύτερη έκβαση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν και τον κόσμο, δήλωσε σήμερα [1/8] ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη διάσκεψη για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων, που φιλοξενείται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπλίνκεν επανέλαβε επίσης την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την έβδομη πυρηνική της δοκιμή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να σχεδιάσει μια νέα συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα με τη Ρωσία και κάλεσε τη Μόσχα να επιδείξει την ικανότητά της να διαπραγματεύεται με καλή πίστη στις συνομιλίες που ξεκίνησαν σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments