Διεθνή

Σολτς: «Προμηθεύουμε όλους τους τύπους όπλων στην Ουκρανία»

Σολτς: «Προμηθεύουμε όλους τους τύπους όπλων στην Ουκρανία»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σολτς: Ο Γερμανός Καγκελάριος εξήρε τη στάση του Καναδού Πρωθυπουργού, Τζάστιν Τρυντώ, να ταχθεί στο πλευρό της Γερμανίας και της Ευρώπης, στον αγώνα που δίνουν εναντίον του ρωσικού στρατιωτικού επεκτατισμού στην Ουκρανία.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και ευθύς είναι ο Γερμανός Καγκελάριος και Πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού SPD, Όλαφ Σολτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Global and Mail», καθημερινή εφημερίδα του Καναδά.

Ο Γερμανός Καγκελάριος εξήρε τη στάση του Καναδού Πρωθυπουργού, Τζάστιν Τρυντώ, να ταχθεί στο πλευρό της Γερμανίας και της Ευρώπης, στον αγώνα που δίνουν εναντίον του ρωσικού στρατιωτικού επεκτατισμού στην Ουκρανία.

Η Γερμανία, αποκάλυψε ο Σολτς, προμηθεύει την Ουκρανία με όλους τους τύπους όπλων και στρατιωτικού υλικού που έχει στην κατοχή της, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα πρόσφατα κατασκευασμένα προηγμένα συστήματα που δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία ούτε από τον ίδιο τον γερμανικό στρατό.

Ο Ο. Σολτς διέψευσε ότι η Γερμανία έπαψε να αποστέλει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και τόνισε πως η Γερμανία θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην Ουκρανία «όσο χρειαστεί».

Ο Γερμανός Καγκελάριος δήλωσε: «Παραδώσαμε ό,τι είχαμε: αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα, νάρκες, όπλα, τόνους πυρομαχικών και ανθρωπιστική βοήθεια».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η στρατιωτική βοήθεια περιλαμβάνει και «πιο σύνθετα και υψηλής αξίας συστήματα: αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, αντιαεροπορικά συστήματα, ραντάρ αντίθετης μπαταρίας».

«Οι Ουκρανοί εκπαιδεύονται σε νέο και πιο εξελιγμένο εξοπλισμό σε διάφορες τοποθεσίες στη Γερμανία», συμπλήρωσε ο Γερμανός Καγκελάριος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments