Διεθνή

Άλπεις: Βρέθηκαν νεκροί δύο ορειβάτες

Άλπεις: Βρέθηκαν νεκροί δύο ορειβάτες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Άλπεις: Δύο ερασιτέχνες ορειβάτες, ένας 25χρονος και μια 27χρονη, βρέθηκαν νεκροί στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με όσα σήμερα [4/8] το τηλεοπτικό δίκτυο BFM

Δύο ερασιτέχνες ορειβάτες, ένας 25χρονος και μια 27χρονη, βρέθηκαν νεκροί στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με όσα σήμερα [4/8] το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γαλλικού καναλιού, οι δύο νέοι εντοπίστηκαν νεκροί το βράδυ της Τετάρτης. Δεν είχαν δώσει σημεία ζωής το προηγούμενο 24ωρο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Οι άτυχοι ορειβάτες έπεσαν από ύψος 100-150 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο, μετέδωσε το BFM επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, ένα παντρεμένο ζευγάρι από την Τσεχία είχε την ίδια τύχη στις γαλλικές Άλπεις.

Μπέρμποκ: “Το στρατιωτικό καθεστώς στο Μαλί τορπιλίζει τις προσπάθειες της Γερμανίας”

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ κατηγόρησε το στρατιωτικό καθεστώς στο Μαλί ότι τορπιλίζει τις προσπάθειες της Μπούντεσβερ – του γερμανικού στρατού-, έπειτα από σειρά απαγορεύσεων και κωλυμάτων που κλιμάκωσαν την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Έκανε τη δήλωση αυτή μετά την ανάκληση από τις αρχές του Μαλί της άδειας που είχε δοθεί να εκτελεί υπερπτήσεις γερμανικό μεταγωγικό αεροσκάφος, περιπλέκοντας περαιτέρω την αποστολή των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων στο κράτος της δυτικής Αφρικής. Το μέτρο αυτό εμποδίζει τις πτήσεις μεταγωγικού A400M, εξήγησε η διοίκηση επιχειρήσεων της Μπούντεσβερ στην επιτροπή Άμυνας της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής κάτω Βουλής.

Για την κυρία Μπέρμποκ, οι αρχές στο Μαλί παρεμποδίζουν την αποστολή του γερμανικού στρατού. «Η δέσμευσή μας τορπιλίζεται ξανά και ξανά», είπε κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής της στον Καναδά η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. Περιέγραψε την κατάσταση με τη φράση «κάθε άλλο παρά καλή» προτού συμπληρώνει ότι «δεν χρειάζεται να υπεκφεύγουμε: τα πράγματα είναι άσχημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments