Πολιτική

Που βρίσκεται η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τα άρματα Marder

Που βρίσκεται η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τα άρματα Marder

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Όπως προκύπτει από το ταξίδι της Αναλένα Μπέρμποκ, καταγράφεται κινητικότητα στο θέμα αυτό

Ο  Νίκος Παναγιωτόπουλος τηλεφώνησε στην Γερμανίδα ομόλογό του Κριστίνε Λάμπρεχτ για το θέμα της ανταλλαγής αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Σύμφωνα με το “Βηματοδότη” οι πληροφορίες αναφέρουν ότι “οι Γερμανοί έχουν ετοιμάσει 30 τέτοια άρματα τα οποία πρόκειται να ανταλλάξουν με 30 δικά μας, αλλά η ανταλλαγή δεν άρχισε ακόμα. Και προβλέπω ότι θα αργήσει επειδή αναμένονται να διευκρινισθούν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες του τύπου, θα πληρώσουμε κάτι για την ανταλλαγή; Και πού θα πληρώσουμε; Στην γερμανική κυβέρνηση ή στην γερμανική εταιρεία Krauss Maffei Wegman που τα κατασκευάζει. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι τα άρματα Marder, που μας προσφέρουν οι Γερμανοί σε αντάλλαγμα με τα BMP-1, τα έχει η εταιρία Krauss Maffei Wegman και όχι η γερμανική κυβέρνηση. Και εδώ ακριβώς υπάρχει το μπέρδεμα”.

Τι είχε δηλώσει η Μπέρμποκ

Όπως προκύπτει από το ταξίδι της Αναλένα Μπέρμποκ, καταγράφεται κινητικότητα στο θέμα αυτό, με τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα στην Ουκρανία και από τη Γερμανία στην Ελλάδα να βρίσκονται «προ των πυλών». Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει στην Ουκρανία 100 σοβιετικά άρματα μάχης τύπου ΒΜΡ 1, εφόσον προηγουμένως παραλάβει τα γερμανικά -δυτικά δηλαδή- τεθωρακισμένα τύπου Marder.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επισκέψεις-επιθεωρήσεις των εν λόγω εξοπλιστικών συστημάτων σε Ελλάδα και Γερμανία αντίστοιχα και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο». Η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Γερμανία  βρίσκεται σε αντίστοιχες διαπραγματεύσεις με τη Σλοβακία, την Τσεχία και την Πολωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments