Πολιτική

Δηλώσεις τη Δευτέρα θα κάνει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Δηλώσεις τη Δευτέρα θα κάνει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την Δευτέρα αναμένεται να κάνει δήλωση τοποθέτηση ο πρωθυπουργός

Την Δευτέρα αναμένεται να κάνει δήλωση τοποθέτηση ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν θα περιμένει την έναρξη των εργασιών της Βουλής. Την Παρασκευή είχε προηγηθεί η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ κ. Παναγιώτη Κοντολέων.

Ναι από την Νέα Δημοκρατία στη Σύσταση Επιτροπής

“Ναι” λέει η κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στο θέμα της παρακολούθησής του από τον ΕΥΠ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη δήλωση που έκανε.

Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ παράλληλα ζητούσαν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα.

Για συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης

“Όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Σήμερα, μετά από όλα αυτά , παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο Διοικητής της ΕΥΠ. Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει.

Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ” σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ερωτηθείς για την παραίτηση του ΓΓ του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τόνισε: «Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής. Και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments