Διεθνή

«Η Αμερική μετατρέπει το Αιγαίο Ελληνική λίμνη»

«Η Αμερική μετατρέπει το Αιγαίο Ελληνική λίμνη»
Την εκτίμησή του ότι οι ΗΠΑ μετατρέπουν σταδιακά το Αιγαίο σε «Ελληνική λίμνη» εξέφρασε ο Δρ. Ντογκάν Αιντάλ.

Την εκτίμησή του ότι οι ΗΠΑ μετατρέπουν σταδιακά το Αιγαίο σε «Ελληνική λίμνη» εξέφρασε ο Δρ. Ντογκάν Αιντάλ.

Ο Δρ. Ντογκάν Αιντάλ είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, πρώην καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου στην Άγκυρα, με πλούσιο συγγραφικό έργο, με αντικείμενο κυρίως τις διεθνείς και γεωπολιτικές σχέσεις της Τουρκίας.

Έχει ασκήσει διοικητικά καθήκοντα ως Αναπληρωτής Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και έχει διατελέσει Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.

Σήμερα, είναι Αντιπρόεδρος του κόμματος Re – Prosperity,  αρθρογραφεί στον ημερήσιο ηλεκτρονικό τύπο και σύμβουλος του Τουρκικού Επιτελείου Άμυνας.

Με δήλωσή του υποστηρίζει ότι πίσω από την Ελλάδα κρύβονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες την προετοιμάζουν για πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία. Η Ελλάδα επεκτείνει τα σύνορά της σε νησιά του Αιγαίου, τα οποία ο συγγραφέας τα αποκαλεί «τουρκικά».

Μάλιστα, καλεί τις τουρκικές αρχές να αποτρέψουν την Ελλάδα από το να μετατρέψει οριστικά και αμετάκλητα σε «Ελληνική Λίμνη»

Πιο συγκεκριμένα, ο Αιντάλ υποστηρίζει: «Η κυβέρνησή μας θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά αυτό το θέμα. Αν οι Έλληνες εισβάλλουν σε μερικά ακόμη νησιά εντός των διεθνών υδάτων οδηγώντας τα σε ένα τετελεσμένο γεγονός, θα είναι αναπόφευκτο το Αιγαίο να μετατραπεί σε ελληνικό πέλαγος. Λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της περιοχής Νότιας Κύπρου, η οποία έχει τοποθετηθεί ειδικά κατά της Τουρκίας, μπορούμε να πούμε ότι έχει γίνει διαφορετική προετοιμασία για την Τουρκία. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρει θέση και υποστηρίζουν μια βραχυπρόθεσμη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments