Κόσμος

Φυσικό αέριο: Αύξηση των αποθεματικών της Γερμανίας παρά τη μείωση της ροής

Φυσικό αέριο: Αύξηση των αποθεματικών της Γερμανίας παρά τη μείωση της ροής

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φυσικό αέριο: Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγες μέρες, αγωγός Nord Stream 1 έχει μειώσει τη λειτουργεία της στο ελάχιστο δυνατό, δηλαδή μόλις το 20% των δυνατοτήτων

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγες μέρες, αγωγός Nord Stream 1 έχει μειώσει τη λειτουργεία της στο ελάχιστο δυνατό, δηλαδή μόλις το 20% των δυνατοτήτων. Από την πλευρά της η Ρωσία, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφέρει πως υπάρχουν “τεχνικά προβλήματα”, τα οποία δεν ξεπεράστηκαν.

Από την άλλη όμως η Δύση δεν το βλέπουν με αυτόν τον τρόπο και εμμέσως πλην σαφών κατηγορούν τη Μόσχα, πως ακολουθεί αυτή την τακτική, παίζοντας “εκβιαστικά παιχνίδια”, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά έχουν ένα πλεονέκτημα, που λέγεται ενέργεια και το χρησιμοποιεί   ως αντίποινα στις κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναλυτές εκτιμούν πως η πλευρά Πούτιν έχει μειώσει σκοπίμως τις ροές, για να ασκήσει έτσι πίεση στους Ευρωπαίους σε μια περίοδο κατά την οποία οι τελευταίοι προσπαθούν να αποθηκεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια ενόψει του – κατά κοινή ομολογία δύσκολου – χειμώνα που έρχεται.

«Η Γερμανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν πολύ σκληρό χειμώνα. Ωστόσο, τα περισσότερο καταστροφικά σενάρια φαίνονται τώρα λιγότερο πιθανά. Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία μείωσε τη ροή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 στο 20% της χωρητικότητας, οι δεξαμενές φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι πλέον γεμάτες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Έτσι, ο στόχος που είχε θέσει το Βερολίνο για πληρότητα 75% μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου φαίνεται πλέον πολύ πιο εφικτός», σημειώνει από την πλευρά του ο Τζέρεμι Κλιφ του New Statesman.

Υπενθυμίζεται πως πίσω στις αρχές Αυγούστου, ο επικεφαλής της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, Κλάους Μιούλερ, δήλωνε πως η αποθήκευση φυσικού αερίου στη χώρα έχει φθάσει στο 69% παρά τις μειωμένες ποσότητες από τη Ρωσία, και πως καθημερινά προστίθενται σε αυτό το ποσοστό περίπου 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments