Διεθνή

Ρωσία: Καμία βάση για συνάντηση με την Ουκρανία

Ρωσία: Καμία βάση για συνάντηση με την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Ρωσία: Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα [8/8] ότι δεν υπάρχει βάση αυτή τη στιγμή για συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα [8/8] ότι δεν υπάρχει βάση αυτή τη στιγμή για συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορέσουν να συναντηθούν μόνο αφού οι διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές θα «έχουν κάνει την προετοιμασία τους».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου βρίσκονται σε τέλμα εδώ και μήνες, με τη μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για την έλλειψη προόδου. «Η ουκρανική αποστολή έχει βγει εκτός ραντάρ, δεν υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία αυτή τη στιγμή», δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ.

«Όσο για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Ζελένσκι, είναι πιθανή μόνο αφού θα έχει γίνει όλη η προετοιμασία από τις αποστολές τους. Αυτό λείπει, άρα δεν υπάρχουν ακόμα οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συνάντηση», πρόσθεσε.

Ουκρανία: Απέπλευσαν από ουκρανικά λιμάνια ακόμα δύο πλοία με σιτηρά

Άλλα δύο πλοία, τα οποία μεταφέρουν αραβόσιτο και σόγια, απέπλευσαν σήμερα Δευτέρα [8/8] από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Μέχρι στιγμής συνολικά δέκα πλοία έχουν αναχωρήσει από την Ουκρανία από την περασμένη εβδομάδα, όταν απέπλευσε το πρώτο πλοίο έπειτα από μια συμφωνία με τη Ρωσία για την επανάληψη των εξαγωγών δημητριακών.

Ο ΟΗΕ και η Τουρκία μεσολάβησαν τον περασμένο μήνα για τη σύναψη της συμφωνίας έπειτα από προειδοποιήσεις ότι η διακοπή των εξαγωγών δημητριακών εξαιτίας της σύγκρουσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, ακόμη και σε εκδήλωση λιμού σε μέρη του κόσμου.

Το Sacura, το οποίο απέπλευσε από το Γιούζνι, μεταφέρει 11.000 τόνους σόγια στην Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ενώ το Arizona, το οποίο απέπλευσε από το Τσορνομόρσκ, μεταφέρει 48.458 τόνους αραβόσιτο στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), στη νότια Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments