Οικονομία

Σταϊκούρας μέτρα στήριξης: Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος

Σταϊκούρας μέτρα στήριξης: Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις περαιτέρω εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις περαιτέρω εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. “Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του επ’ ωφελεία της κοινωνίας από το Σεπτέμβριο και μετά”, τόνισε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον ΣΚΑΙ. 

Θύμισε ότι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος του Μαρτίου αποδόθηκε στην κάλυψη του 60% των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και τον Ιούνιο για την χορήγηση του Fuel Pass 2 το οποίο είναι ενισχυμένο σε σχέση με το προηγούμενο. «Πρέπει τον Σεπτέμβριο να μετρήσουμε τι δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται το καλοκαίρι, να βρούμε με ακρίβεια το περιθώριο που έχουμε και στη συνέχεια, επειδή λειτουργούμε συλλογικά, να υπάρξει ιεράρχηση από τον πρωθυπουργό».

Τι θα περιλαμβάνει το καλάθι της ΔΕΘ

«Ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, θα περιλαμβάνει και το 2023, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κόστους 450 εκατ. ευρώ», τόνισε προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός θα είναι απολύτως έτοιμος τον Σεπτέμβριο με κοστολογημένα μέτρα».

Ο υπουργός Οικονομικών, δεν έκανε κάποια εκτίμηση για το ύψος του πληθωρισμού που αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτίμησε ωστόσο ότι θα είναι υψηλός, καθώς αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και προφανώς και της ελληνικής οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments