Διεθνή

Ερντογάν: Ομιλία του Τούρκου προέδρου λίγο πριν τον απόπλου του “Αμπντούλ Χαμίντ Χαν” [vid]

Ερντογάν: Ομιλία του Τούρκου προέδρου λίγο πριν τον απόπλου του “Αμπντούλ Χαμίντ Χαν” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν: Στην περιοχή που θα κάνει απόπλου το πλωτό γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν  βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα ξεκινήσει την ομιλία του για το σημείο που θα κάνει τις γεωτρήσεις το πλοίο

Στην περιοχή που θα κάνει απόπλου το πλωτό γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν  βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα ξεκινήσει την ομιλία του για το σημείο που θα κάνει τις γεωτρήσεις το πλοίο.

Αφού μιλήσει με αξιωματούχους ο Ερντογάν θα αναφερθεί στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το γεωτρύπανο. Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει αύριο από το λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνης.

Αναλόγως το πού θα κινηθεί το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν θα φανούν και οι προθέσεις της Τουρκίας, ενώ τα σενάρια φουντώνουν.

Η ελληνική πλευρά στρέφει το βλέμμα της σε τρία πιθανά σημεία ανάπτυξης του τουρκικού γεωτρύπανου, στην κατεχόμενη Καρπασία, στο οικόπεδο 6 ή ακόμη δυτικότερα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, κλιμακώνοντας έτσι την ένταση με την Ελλάδα.

Νέες απειλές Ακάρ: «Αν θέλει ο Θεός, μπορεί και να έρθουμε στο Καστελόριζο»

Λίγο πριν την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στη Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Ο Χουλουσί Ακάρ στόχευσε το Καστελόριζο μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην απόσταση του νησιού από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί. Μάλιστα αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι «αν μπορούν ας έρθουν», εκείνος απάντησε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Ακάρνεο-Daily-SabahΒγαίνει στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο “Αμπντουλ Χαμίτ Χαν”

Απόπλου θα κάνει σήμερα Τρίτη [9/8] στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι Τασούκου της Μερσίνης το τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο της χώρας “Αμντουλ Χαμίτ Χαν”, όπου εδώ και πολλές μέρες έχει φέρει τεράστιες αντιδράσεις από τις χώρες της Μεσογείου, ενώ αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος από εντάσεις στην Ανατολική πλευρά της θάλασσας.

Το γεωτρύπανο αναμένεται να κινηθεί μεταξύ των τουρκικών ακτών και του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, που φέρεται να εξέδωσε παράνομες άδειες στην τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments