Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: 4,5 δισ. δολάρια βοήθεια στην Ουκρανία

Παγκόσμια Τράπεζα: 4,5 δισ. δολάρια βοήθεια στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η χορήγηση του ποσού αυτού γίνεται για την κάλυψη «επειγουσών αναγκών».

Τη χορήγηση 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Η χορήγηση του ποσού αυτού γίνεται για την κάλυψη «επειγουσών αναγκών».

Ειδικότερα, αυτή η γενναία χορήγηση έχει ως σκοπό να λειτουργήσει ως αποφασιστικό βοήθημα για την καταβολή συντάξεων, κοινωνικών πληρωμών και την κάλυψη υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Στο κείμενο της επίσημη ανακοίνωσης της Παγκόσμιας Τράπεζας τονίζεται, ανάμεσα στα άλλα, ότι «η πρόσθετη χρηματοδότηση θα συμβάλει στη διατήρηση της διοικητικής ικανότητας και της ικανότητας παροχής υπηρεσιών της κυβέρνησης για την άσκηση βασικών λειτουργιών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Συγκεκριμένα, το έργο θα βοηθήσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας να καλύψει κοινωνικές πληρωμές, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και συντάξεις, τα οποία είναι απαραίτητα για την ευημερία των πολιτών της χώρας στον μετριασμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου».

Η χορήγηση αυτού του ιλιγγιώδους ποσού δεν γίνεται εν κενώ. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει επανειλημμένως αναφερθεί στα μακροοικονομικά προβλήματα και στα ζητήματα ρευστότητας, με τα οποία έρχεται καθημερινά το Κίεβο. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας θα πρέπει να συρρικνωθεί κατά 35% λόγω της ρωσικής εισβολής. Εξαιτίας του πολέμου, οι Ουκρανοί δεν μπορούν πλέον να ασχοληθούν με τις βιομηχανίες, τη γεωργία ή τις υπηρεσίες, επειδή κινητοποιούνται κυρίως για τις πολεμικές ανάγκες, ενώ πρέπει να λαμβάνεται επίσης υπ’ όψιν ότι ένας μεγάλος αριθμός Ουκρανών υποχρεώνονται να φύγουν από τη χώρα, για να βρουν καταφύγιο σε ξένη χώρα και να προστατεύσουν τις οικογένειές τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments