Κόσμος

Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον μακελάρη της πόλης Τρίερ το 2020

Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον μακελάρη της πόλης Τρίερ το 2020

Πηγή Φωτογραφίας: DW, BBC

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Γερμανία: Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον οδηγό που το 2020 παρέσυρε και σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα μωρό, σε πεζόδρομο της πόλης Τρίερ

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον οδηγό που το 2020 παρέσυρε και σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα μωρό, σε πεζόδρομο της πόλης Τρίερ. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προβλέπει επίσης την ψυχιατρική παρακολούθηση και θεραπεία του 52χρονου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Μπερντ Β. φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν είχε σταθερή διεύθυνση κατοικίας και πριν από την τραγωδία είχε περάσει αρκετές νύχτες μέσα στο όχημά του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος 9 εβδομάδων, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση της 1ης Δεκεμβρίου 2020.

Ανακουφισμένος από την ετυμηγορία του δικαστηρίου δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Χιλσέμερ, ο οποίος έχασε την αδερφή του σε εκείνη την επίθεση.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.