Διεθνή

Plos One: Πώς επιλέγουμε συντρόφους στο διαδίκτυο;

Plos One: Πώς επιλέγουμε συντρόφους στο διαδίκτυο;

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Τα ραντεβού στον 21ο αιώνα είναι μια μοναδική εμπειρία.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο ένας στους τρεις γάμους στις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισε μέσω ψηφιακών εφαρμογών γνωριμιών. Ορισμένοι αναρωτιούνται αν αυτό είναι καλό ή κακό. Βέβαιο, όμως, είναι ότι αυτό αποτελεί σοβαρό έναυσμα για έρευνα στους ειδικούς της ανθρώπινης συμπεριφοράς, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι τα κριτήρια αποκλίνουν σημαντικά ανάλογα με το φύλο.

Τα ραντεβού στον 21ο αιώνα είναι μια μοναδική εμπειρία. Για χιλιετίες, η ανθρώπινη αναζήτηση για συντροφικότητα περιοριζόταν από την πρόσβαση και την απόσταση. Οι περισσότεροι άνθρωποι έπρεπε να βρουν σύντροφο μέσω συγγενών, φίλων, θρησκευτικών, πολιτιστικών ή κοινωνικών οργανώσεων. Σήμερα, τα διαδικτυακά ραντεβού επιτρέπουν την  απεριόριστη λήψη αποφάσεων.

Προφανώς, ένα μεγάλο μέρος της σεξουαλικής έλξης εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση σχετικά με το τι κάνει κάποιον «σέξι». Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά στερεότυπα σχετικά με το τι βρίσκουν σέξι οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες.

Συχνά θεωρείται ότι οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο προσωπικότητα, ευφυΐα και χαρακτηριστικά που βασίζονται στη δέσμευση, ενώ οι άνδρες λέγεται ότι προτιμούν την ομορφιά. Από εξελικτικής πλευράς, αυτά τα στερεότυπα είναι βάσιμα.

Και τα δύο φύλα αξιολόγησαν την αισθητική ως εξαιρετικά σημαντική, επίσης τα τρία χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, ενώ το εισόδημα ήταν λιγότερο σημαντικό. Οι γυναίκες βαθμολόγησαν παράγοντες όπως η ηλικία, η εκπαίδευση, η ευφυΐα, το εισόδημα, η εμπιστοσύνη και η συναισθηματική σύνδεση περίπου 9 έως 14 μονάδες υψηλότερα από τους άνδρες. Οι άνδρες έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στην ελκυστικότητα και τη σωματική διάπλαση.

Επίσης, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο τα δύο φύλα έδωσαν προτεραιότητα στα χαρακτηριστικά άλλαζε με την ηλικία τους. Αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι απαιτούμε διαφορετικά πράγματα από έναν σύντροφο σε διαφορετικά στάδια της ζωής μας. Και τα δύο φύλα νοιάζονταν λιγότερο για τη σωματική ελκυστικότητα καθώς μεγάλωναν, ενώ η έμφαση στην προσωπικότητα αυξάνονταν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments