Ελλάδα

Ελαιώνας: Δικογραφία εις βάρος έξι ατόμων για τα επεισόδια έξω από την δομή μεταναστών

Ελαιώνας: Δικογραφία εις βάρος έξι ατόμων για τα επεισόδια έξω από την δομή μεταναστών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ελαιώνας: Δικογραφία εις βάρος έξι ατόμων που προσήχθησαν το πρωί της Παρασκευής [19/8] έξω από την δομή φιλοξενίας μεταναστών στον "Ελαιώνα" σχηματίζεται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών

Δικογραφία εις βάρος έξι ατόμων που προσήχθησαν το πρωί της Παρασκευής [19/8] έξω από την δομή φιλοξενίας μεταναστών στον “Ελαιώνα” σχηματίζεται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, περίπου είκοσι άτομα που βρίσκονταν έξω από την δομή από τις 12 χθες το βράδυ, εμπόδισαν στις 7 το πρωί τους εργαζόμενους στο καμπ να εισέλθουν στο χώρο, με αποτέλεσμα η διευθύντρια της δομής να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε έξι προσαγωγές ατόμων, που αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πρόκειται για άτομα οι οποίοι αντιδρούν στην μεταφορά των μεταναστών από την δομή του Ελαιώνα σε αυτή του Σχιστού. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι χθες, με λεωφορεία της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκαν οικειοθελώς στη δομή του Σχιστού, 22 άτομα από τον ” Ελαιώνα”.

Ελαιώνας: Συνεχίζονται οι “μάχες” μεταξύ των αλληλέγγυων και δυνάμεων των ΜΑΤ

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής [19/8] στον Ελαιώνα και πιο συγκεκριμένα στη δομή φιλοξενίας των μεταναστών, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ και αλληλέγγυοι συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί μαζί με 15-20 μετανάστες έξω από την Κεντρική Πύλη της Δομής Ελαιώνα και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν υπάλληλο στη δομή με αποτέλεσμα αυτοί να καταφέρουν να εισέλθουν στον χώρο με τη βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ.

Κάποια στιγμή οι αλληλέγγυοι οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα ήταν αλλοδαποί εισήλθαν στη δομή και τραμπούκισαν τους εργαζομένους. Χτυπούσαν τον οικίσκο στον οποίο είχαν μπει και τους απειλούσαν. Η πλειονότητα των αλληλεγγυων λένε αρμόδιες πηγές είναι ξένοι Γάλλοι, Γερμανοί και κάποιοι Έλληνες. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε πέντε προσαγωγές ατόμων.

Σημειώνεται πως η Δομή του Ελαιώνα δρομολογείται να κλείσει το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της αποσυμφόρησής της αλλά και του κλεισίματος δεκάδων δομών το οποίο έχει προχωρήσει σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες παρά τις καταγγελίες για βίαιη εκκένωση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μόλις ολοκληρώνονται οι διαδικασίες των αιτούντων άσυλο αυτοί μεταφέρονται σε άλλες υφιστάμενες δομές οι οποίες είναι και πιο σύγχρονες.

Αυτή τη στιγμή στη δομή του Ελαιώνα υπάρχουν λιγότερα από 600 άτομα, όταν η συγκεκριμένη δομή είχε φτάσει να φιλοξενεί περισσότερους από 2.500.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments