Διεθνή

Ρωσία: Ευθεία επίθεση στην Μελόνι μέσω «Πράβντα»

Ρωσία: Ευθεία επίθεση στην Μελόνι μέσω «Πράβντα»

Πηγή Φωτογραφίας: EPA/RICCARDO ANTIMIANI/Pixabay

Το ενημερωτικό όργανο του ρωσικού καθεστώτος εξαπολύει μια κατά μέτωπο επίθεση, ο απόηχος της οποίας  έφθασε στην Ιταλία, εγείροντας τη δυσαρέσκεια των πολιτών

Σε μία απρόκλητη και ευθεία επίθεση προχώρησε το καθεστώς Πούτιν εναντίον της πιθανούς νέας Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, την οποία την κατηγορεί, μέσω του κομματικού και κυβερνητικού οργάνου «Πράβντα», για τις θέσεις της υπέρ της Ουκρανίας και για φιλοατλαντιστικές και φιλοευρωπαϊκές απόψεις.

Το ενημερωτικό όργανο του ρωσικού καθεστώτος εξαπολύει μια κατά μέτωπο επίθεση, ο απόηχος της οποίας  έφθασε στην Ιταλία, εγείροντας τη δυσαρέσκεια των πολιτών, οι οποίοι, με βάση τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, προτιμούν ξεκάθαρα την υποψήφια της Δεξιάς στις εκλογές που θα γίνουν τον επόμενο μήνα.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι «η πρώην ευρωσκεπτικίστρια Μελόνι τώρα δεν τολμά να είναι πια σκεπτική απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καταλαβαίνουμε γιατί: στη σημερινή κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα μπορούσε να καθορίσει πρόγραμμα συνασπισμού ή να προκριθεί στις εκλογές, αν ήταν ακόμη ευρωσκεπτικίστρια».

Το δημοσίευμα συνεχίζει, υπογραμμίζοντας ότι η υποψήφια της Δεξιάς στις ιταλικές εκλογές   «αποσιωπά την αντίθεσή της στη μετανάστευση και για αυτό που αποκάλεσε, κάποτε, το “λόμπι LGBT”.  Πιστεύει ότι η Ιταλία δεν πρέπει να είναι «ο αδύναμος κρίκος της Δύσης” και ότι αντίθετα θα πρέπει να αποδειχθεί ένα περήφανο και πιστό έθνος που αποτινάζει το στερεότυπο του έθνους των μακαρονιών και του μαντολίνου, που είναι τόσο αγαπητό στους κακούς».

Το λιβελογράφημα συμπληρώνει: «Είναι σαφές ότι η Μελόνι δίνει σαφή έμφαση περισσότερο στην εικόνα παρά στο εθνικό συμφέρον της Χώρας της».

Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις στους κόλπους της ιταλικής Δεξιάς, ο γερουσιαστής των «Αδελφών της Ιταλίας, του οποίου ηγείται η πιθανή νέα Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giambattista Fazzolati, δήλωσε πως «αυτές οι επιθέσεις από τους κληρονόμους της χειρότερης σοβιετικής προπαγάνδας είναι μετάλλιο για τους «Αδελφούς της Ιταλίας», μετάλλιο για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι», ενώ, για τον βουλευτή Galeazzo Bignami, « όσα αναφέρθηκαν από την Πράβντα, υπό την προφανή υπαγόρευση του Κρεμλίνου, συνιστούν σοβαρή παρέμβαση στις ιταλικές εκλογές, αλλά όχι μόνο. Είναι σαφές ότι όσα έχουν γραφτεί κάνουν ακόμη πιο εμφανή την απόσταση του κόμματός μας από τον Πουτινισμό, με τον οποίο δείξαμε από την αρχή ότι δεν έχουμε καμία σχέση».

Τέλος, κατά τον επικεφαλής του κόμματος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Andrea Delmastro, «η βίαιη επίθεση της Πράβντα υπαγορεύτηκε από το Κρεμλίνο, έχει ως στόχο την Τζόρτζια Μελόνι και μαρτυρεί πόσο μακριά είναι το κόμμα μας από τον Πουτινισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments