Nέα της αγοράς

Η κυβέρνηση της Βρετανίας παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την αυτόνομη οδήγηση μέχρι το 2025

Η κυβέρνηση της Βρετανίας παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την αυτόνομη οδήγηση μέχρι το 2025

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει χρηματοδότηση 100 εκατ. στερλινών για το project

Η κυβέρνηση της Βρετανίας παρουσίασε την Παρασκευή τον οδικό χάρτη με τον οποίο σκοπεύει να παγιώσει την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους της χώρας, με ορίζοντα το 2025.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει χρηματοδότηση 100 εκατ. στερλινών για το project, με το Λονδίνο να αποτιμά την αγορά της αυτόνομης οδήγησης σε αξία των 42 δισ. στερλινών, εκτιμώντας πως μπορεί να δημιουργήσει 38.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αν και ορισμένα οχήματα με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στους μεγάλους βρετανικούς δρόμους μέχρι το 2023, ο οδικός χάρτης που παρουσίασε ο Σαπς προβλέπει το πλαίσιο για αυτόνομη οδήγηση ακόμα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα οχήματα delivery.

Η κυβέρνηση θα δώσει 35 εκατ. στερλίνες για έρευνα σχετικά με την ασφάλεια, προσθέτοντας πως οι νόμοι για την αυτόνομη οδήγηση αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μέχρι το 2025, μετέδωσε το Reuters.Σημειώνεται πως μένει να φανεί εάν το σχέδιο που παρουσίασε η απερχόμενη κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα μείνει σε ισχύ και υπό την ηγεσία του νέου πρωθυπουργού της χώρας, που θα είναι ένας εκ των Λιζ Τρας και Ρίσι Σούνακ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments