Ελλάδα

Αττική: Η καταιγίδα έφερε προβλήματα στους κεντρικούς οδικούς άξονες

Αττική: Η καταιγίδα έφερε προβλήματα στους κεντρικούς οδικούς άξονες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Αττική: Η ξαφνική καταιγίδα που υπήρξε το μεσημέρι της Δευτέρας  στην Αττική [22/8] έφερε πολλά προβλήματα σε πολλούς και κεντρικούς οδικούς άξονες

Η ξαφνική καταιγίδα που υπήρξε το μεσημέρι της Δευτέρας  στην Αττική [22/8] έφερε πολλά προβλήματα σε πολλούς και κεντρικούς οδικούς άξονες, δημιουργώντας πολλές δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως την έξοδο της Κηφισίας.

Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα λόγω φερτών υλικών που έχουν συγκεντρωθεί στο οδόστρωμα. Στην άνοδο η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη από το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Με καταιγίδες και στην Αττική ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα η εκδήλωση του κύματος κακοκαιρίας στη χώρα .Η εκδήλωση των φαινομένων, για τα οποία η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωση καιρού νωρίτερα, ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα και στην Αττική Η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή (26/08).

Αυτή την ώρα βρέχει στα Βόρεια Προάστια ενώ αρκετή συννεφιά εκδηλώνεται και στα Νότια. Συγκεκριμένα βροχές σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου ενώ δυνατή βροχή με αστραπές και βροντές έχει αρχίσει στα Μελίσσια.

Παράλληλα σε αρκετά σημεία της πόλης παρατηρείται αυξομείωση στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Καταρρακτώδης είναι η βροχή στo Tατόι και το Μαρούσι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της εικόνας των βροχοπτώσεων σε ζωντανό χρόνο, από το meteo, ισχυρή βροχή καταγράφεται στα Βριλήσσια, στο Νομισματοκοπείο, στη Μεταμόρφωση στην περιοχή των Ουρσουλινών Αμαρουσίου και στο ΣΚΡΑ Αττικής.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με περαιτέρω κλιμάκωση των επιχειρησιακών σχεδίων αν χρειαστεί, έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ έχει εκδώσει μια σειρά οδηγίες για την αποφυγή κινδύνων και δυσάρεστων επιπτώσεων, κυρίως στις περιοχές που προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.

Αναλυτικότερα, Η ΕΜΥ έκανε λόγο για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες τονίζοντας πως προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Τα φαινόμενα, που θα εκδηλωθούν από αύριο Τρίτη και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή, θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments