Διεθνή

«Στην Τουρκία πολιτικοί περπατούν χέρι – χέρι με βαρόνους ναρκωτικών»

«Στην Τουρκία πολιτικοί περπατούν χέρι – χέρι με βαρόνους ναρκωτικών»

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Kemal Kilicdaroglu/pixabay

Μιλώντας σε εκδήλωση της Νεολαίας του Κόμματος, ο Κ. Κιλιτσντάρογλου επέμεινε ιδιαίτερα στην εμβάθυνση και την διεύρυνση της δημοκρατίας στη γειτονική μας χώρα

Την καταγγελία περί διαπλοκής και συμπόρευσης πολιτικών και μεγαλέμπορων ναρκωτικών στην εξουσία της Τουρκίας έκανε, πριν από λίγο, ο Πρόεδρους του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον οποίο όλες οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών εν όψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου έτους.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Νεολαίας του Κόμματος, ο Κ. Κιλιτσντάρογλου επέμεινε ιδιαίτερα στην εμβάθυνση και την διεύρυνση της δημοκρατίας στη γειτονική μας χώρα: «Ο κόσμος χωρίζεται σε αυτούς που είναι υπέρ της δημοκρατίας και σε αυτούς που είναι υπέρ του αυταρχικού καθεστώτος. Δημιουργούμε την ομάδα που είναι υπέρ της δημοκρατίας. Το κόμμα που έφερε τη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα ελεύθερο είναι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Το κόμμα που δημιούργησε τη δημοκρατία είναι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα».

Ο πρωταρχικός πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν και φαβορί για την Προεδρία της Τουρκίας μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης μιας σύγχρονης και πολιτισμένης Τουρκίας: «Θα ξαναχτίσουμε μια σύγχρονη, πολιτισμένη, δημοκρατική Τουρκία. Υπάρχει μια δομή σε αποσύνθεση. Υπάρχουν πολιτικοί που περπατούν χέρι-χέρι με βαρόνους ναρκωτικών. Θα στραφούμε Όλα αυτά ανάποδα. Θα το κάνουμε μαζί. Γι’ αυτό σας αποκαλώ συνταξιδιώτες. Πρώτοι περίπου 7μισι εκατομμύρια νέοι Θα πάει στην κάλπη και θα ψηφίσει μια φορά. Εσείς θα καθορίσετε τη μοίρα της Τουρκίας».

Προς την ίδια κατεύθυνση, ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος υποστήριξε ακόμη: «Ξέρετε ότι η Τουρκία έχει μεγάλα προβλήματα. Το καθήκον του καθενός μας είναι να καταπολεμήσει τα προβλήματα. Σημαίνει να παραδώσουμε μια καλύτερη Τουρκία τόσο στους εαυτούς μας όσο και στις γενιές που έρχονται μετά από εμάς. Το καθήκον είναι απαραίτητο καθήκον για όλους μας. Οι κομματικές παρατάξεις νεολαίας έχουν μια τέτοια ιστορική αποστολή, θα την εκπληρώσουμε. Ξέρω ότι τα όνειρά σας έχουν κλαπεί από την κυβέρνηση. Θεωρούν ακόμη και το όνειρο πάρα πολύ για εσάς. Έχουμε έναν στόχο:  να πιάσουμε τη διαφορά με τον σύγχρονο πολιτισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments