Nέα της αγοράς

Η Amazon διεκδικεί την εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Signify Health

Η Amazon διεκδικεί την εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Signify Health

Πηγή Φωτογραφίας: Sky News- Αρχείου

Η αξία της Signify Health μπορεί να αποτιμηθεί σε περισσότερα από 8 δισ. δολάρια

Η Amazon συγκαταλέγεται ανάμεσα στα βαριά ονόματα που πλειοδοτούν για την απόκτηση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στο σπίτι Signify Health. Αυτό αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με WSJ.

Η αξία της Signify Health μπορεί να αποτιμηθεί σε περισσότερα από 8 δισ. δολάρια και οι προσφορές θα υποβληθούν κοντά στην Ημέρα Εργασίας, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται ένας μεγάλος παίκτης να κλείσει συμφωνία νωρίτερα.

Οι ανταγωνιστές

Μεταξύ των μνηστήρων βρίσκεται ακόμη η CVS Health, καθώς ο κολοσσός στον κλάδο των ειδών φαρμακείου επιδιώκει να επεκταθεί στις υπηρεσίες υγείας στο σπίτι.

Η UnitedHealth Group φέρεται ως ο τρίτος υποψήφιος αγοραστής που προσεγγίζει την υπό πώληση εταιρεία.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τίποτα δεν εγγυάται ότι τελικώς ένας από τους τρεις ενδιαφερόμενους θα καταλήξει σε συμφωνία για την απόκτηση της Signify η οποία αναζητά στρατηγικές εναλλακτικές.

Σημειώνεται ότι η αγοραία αξία της έχει αυξηθεί στα 5 δισ. δολάρια περίπου, μετά το πρώτο σχετικό δημοσίευμα για την πώλησή της στις αρχές Αυγούστου.

Τι σημαίνει για την Amazon

Σε κάθε περίπτωση, μια συμφωνία με την Amazon θα σηματοδοτούσε περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του τεχνολογικού κολοσσού με εταιρείες από τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τη δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που αναμετράται με τη CVS.

Εισήλθε στον χώρο αυτό με τη συμφωνία εξαγοράς της 1Life Healthcare έναντι 3,9 δισ. δολαρίων. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι για τον διάδοχο του Τζεφ Μπέζος στη θέση του CEO της Amazon Αντι Τζέισι η επέκταση στον τομέα της υγείας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments