Ελλάδα

Καιρός: Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη – Που θα πέσει περισσότερη βροχή

Καιρός: Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη – Που θα πέσει περισσότερη βροχή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Καιρός: Αύρι0 Πέμπτη [25/8] αναμένονται βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, όπως παρουσιάζονται απ' όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα

Αύρι0 Πέμπτη [25/8] αναμένονται βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, όπως παρουσιάζονται απ’ όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα, αλλά και τις προγνώσεις που έχουν γίνει. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για τα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο σε κυρίως 11 περιοχές. Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την Παρασκευή (26/8) για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται ότι θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Υπενθυμίζεται ότι έντονη ήταν η κακοκαιρία που «χτύπησε» κατά τόπους την Τετάρτη (24/8) σχεδόν όλη την Ελλάδα, καθώς διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας αντιμετώπισαν (και σε μερικές περιπτώσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν) σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Αποκλεισμοί δρόμων, διακοπές ρεύματος, σοβαρές πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις ακόμα και υδροστρόβιλοι καταγράφηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Meteo: Η «ψυχρή λίμνη» στην Ελλάδα αναμένεται να έχει διάρκεια

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η «ψυχρή λίμνη» αναμένεται να διατηρηθεί σχεδόν στάσιμη πάνω από τη χώρα μας για τις επόμενες τρεις ημέρες, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι βροχές και καταιγίδες στη χώρα μας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τοπικά τα φαινόμενα προσδιορίζονται έντονα και επίμονα, δυνητικά επικίνδυνα για πλημμυρικά επεισόδια.

Μάλιστα, λόγω της φύσης μιας «ψυχρής λίμνης» σε συνδυασμό με τις πολύ υγρές και ασταθείς αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα, είναι προγνωστικά εξαιρετικά αβέβαια ο χρόνος, η ακριβής ένταση και η τοποθεσία των φαινομένων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments