Διεθνή

Πετρέλαιο: Ευρύτερη συναίνεση θα ζητήσει η Ινδία στις ΗΠΑ για το πλαφόν στη Ρωσία

Πετρέλαιο: Ευρύτερη συναίνεση θα ζητήσει η Ινδία στις ΗΠΑ για το πλαφόν στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Πετρέλαιο: Τη μεγαλύτερη και ευρύτερη συναίνεση θα προσπαθήσουν να επιδιώξουν οι αξιωματούχοι της Ινδίας, λίγο πριν την υποστήριξη των προσπαθειών με τους ομολόγους τους των Ηνωμένων Πολιτειών για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Τη μεγαλύτερη και ευρύτερη συναίνεση θα προσπαθήσουν να επιδιώξουν οι αξιωματούχοι της Ινδίας, λίγο πριν την υποστήριξη των προσπαθειών με τους ομολόγους τους των Ηνωμένων Πολιτειών για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, κάτι για το οποίο αναμένεται να πιέσουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg η Ινδία, η οποία έχει αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, διστάζει να συμμετάσχει στο σχέδιο εκτός εάν επιτευχθεί συναίνεση με όλους τους αγοραστές, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η αποτελεσματικότητα ενός πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε να εξαρτηθεί από τις δεσμεύσεις βασικών πελατών, όπως η Κίνα και η Ινδία, οι οποίες έχουν αυξήσει τις αγορές πετρελαίου από τη Ρωσία, αφού οι περισσότεροι αγοραστές αποφεύγουν τα βαρέλια της μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ινδοί πολιτικοί φοβούνται ότι η δέσμευση για το πλαφόν θα διαταράξει την πρόσβασή τους στο ρωσικό αργό με έκπτωση, ανέφεραν οι πηγές. Ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής στον κόσμο, ο οποίος εισάγει το 85% των αναγκών του σε πετρέλαιο, έχει βασιστεί στις φθηνότερες ρωσικές προμήθειες για να προσφέρει ανακούφιση από τον πληθωρισμό που βρίσκεται κοντά στο 7%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments