Αθλητισμός

Formula 1: Ποινές για Φερστάπεν, Λεκλέρ και άλλους τέσσερις οδηγούς στο γκραν πρι του Βελγίου

Formula 1: Ποινές για Φερστάπεν, Λεκλέρ και άλλους τέσσερις οδηγούς στο γκραν πρι του Βελγίου

Πηγή Φωτογραφίας: F1

Formula 1: Από τις τελευταίες θέσεις του grid θα εκκινήσουν την Κυριακή (28/8), στο βελγικό γκραν πρι της Formula 1, οι δύο πρώτοι οδηγοί της βαθμολογίας

Από τις τελευταίες θέσεις του grid θα εκκινήσουν την Κυριακή (28/8), στο βελγικό γκραν πρι της Formula 1, οι δύο πρώτοι οδηγοί της βαθμολογίας. Τόσο ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της φετινής κατάταξης, Μαξ Φερστάπεν, όσο και ο Σαρλ Λεκλέρ, δέχθηκαν αυτόματη ποινή επειδή ξεπέρασαν το επιτρεπόμενο όριο αλλαγών σε μηχανικά εξαρτήματα.

Συγκεκριμένα, η Red Bull του Ολλανδού θα χρησιμοποιήσει τέταρτο διαφορετικό κινητήρα από την αρχή της χρονιάς, ενώ στη Ferrari του Μονεγάσκου (που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με διαφορά 80 βαθμών από τον Φερστάπεν) έχουν γίνει μη εγκεκριμένες αλλαγές σε στοιχεία του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν επίσης στον Λάντο Νόρις της McLaren, τον Εστεμπάν Οκόν της Alpine, τον Βαλτέρι Μπότας της Alfa Romeo και τον Μικ Σουμάχερ της Haas. Η σειρά εκκίνησης των οδηγών που έχουν δεχθεί ποινή, θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα των αυριανών (27/8) επίσημων δοκιμαστικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments