Διεθνή

«Ομάδες πειθούς» συγκροτεί ο Ερντογάν

«Ομάδες πειθούς» συγκροτεί ο Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/eurokinissi

Σε απάντηση φέρεται αποφασισμένος να συγκροτήσει «ομάδες πειθούς».

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολιτικών κριτικών και έντονων κοινωνικών αμφισβητήσεων. Σε απάντηση φέρεται αποφασισμένος να συγκροτήσει «ομάδες πειθούς».

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν αμφισβητείται σε μεγάλο βαθμό από τους πολίτες αναφορικά με την ικανότητά του να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα την ενεργειακή και την σύστοιχη οικονομική κρίση, η οποία λαμβάνει πολύ σοβαρές διαστάσεις, με τον επίσημο πληθωρισμό για το σύνολο της Χώρας να αγγίζει το 80% και να φθάνει ακόμη και το 100% σε περιοχές και πόλεις, όπως είναι η Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, ο Ερντογάν βλέπει το κόμμα του να υπολείπεται πλέον σε δημοτικότητα. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) βρίσκεται σαφώς πίσω στις τελευταίες σφυγμομετρήσεις κοινής γνώμης από τη «Συμμαχία», που αποτελείται από το κεντροαριστερό CHP, το οποίο συμπορεύεται με το εθνικιστικό Καλό Κόμμα.

Ωστόσο, ο Ερντογάν διαπιστώνει ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένα περιθώρια, προκειμένου να ανατρέψει την πολιτική δυναμική των εξελίξεων, εν όψει των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ο Τούρκος Πρόεδρος εκτιμά ότι υπάρχει ένας σημαντικό αριθμός αναποφάσιστων ψηφοφόρων, την εκτίμηση και την αποδοχή των οποίων φιλοδοξεί να ανακτήσει.

Για τον λόγο αυτό, συγκροτεί «Ομάδες Πειθούς», οι οποίες απευθύνονται πρωταρχικά στους αναποφάσιστους πολίτες και στους ψηφοφόρους που σκέπτονται να απέχουν από τις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες.

Ο Ερντογάν θα επικεντρωθεί λοιπόν, κυρίως, στους ψηφοφόρους που σκέπτονται να απέχουν. Υπάρχει μία μάζα ψηφοφόρων του ΑΚΡ, οι οποίοι σκέφτονται να απόσχουν από τις εκλογές λόγω πολιτικής αγανάκτησης, υψηλού κόστους ζωής και προσωπικών λόγων. Οι «Ομάδες Πειθούς» θα καταστρώσουν την επιχειρηματολογία τους λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ανάγκες αυτής της μάζας ψηφοφόρων, που θεωρείται και εκλογικά κρίσιμη από τον Ερντογάν και το κυβερνών ΑΚΡ. Η σχετική θεματολογία πρόκειται να εστιάσει στις κινήσεις που γίνονται από την Κυβέρνηση στον τομέα της τιθάσευσης του πληθωρισμού, καθώς και στο έργο της αναζήτησης «εναλλακτικών» πηγών ενέργειας, όπως επιχειρεί, λόγου χάριν, το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments