Διεθνή

Die Welt: Γερμανοί βουλευτές στην Ταιβάν;

Die Welt: Γερμανοί βουλευτές στην Ταιβάν;

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Έχουν πραγματοποιηθεί τρεις επισκέψεις στην Χώρα από Αμερικανούς βουλευτές, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Πελόζι.

Η περιοχή της Ταιβάν είναι πραγματικά εύφλεκτη. Έχουν πραγματοποιηθεί τρεις επισκέψεις στην Χώρα από Αμερικανούς βουλευτές, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Πελόζι. Η Κίνα απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις. Ωστόσο, μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag) φέρονται έτοιμοι να επισκεφθούν το πολύπαθο Νησί.

Μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της γερμανικής Bundestag υπέβαλαν αίτηση στον Πρόεδρο της Bundestag για ένα ταξίδι αντιπροσωπείας στην Ταιβάν και την Ιαπωνία λίγο πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Renata Alt (βουλευτής του φιλελεύθερου FDP), στο Σαββατοκύριακο της FAZ «Η Κίνα λυγίζει τους μυς της, ενόψει αυτού πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη με τις δημοκρατίες», είπε η Alt. «Ο στόχος πρέπει να είναι να τεθεί τέρμα στις αυταρχικές τάσεις και να ενισχυθούν οι δημοκρατικές εταιρικές σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα – ειδικά στο πλαίσιο του αυξανόμενου συστημικού ανταγωνισμού».

Το ταξίδι προγραμματίζεται προς το παρόν για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Ήταν ήδη προγραμματισμένο την τελευταία νομοθετική περίοδο, αλλά έπρεπε να αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λέει ότι το ταξίδι που σχεδιάστηκε για το φθινόπωρο δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη επίσκεψη στην Ταιβάν της «προέδρου» της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, την οποία ακολούθησε η Κίνα με στρατιωτικούς ελιγμούς γύρω από την Ταιβάν.

Αρχικά, στο δρομολόγιο της γερμανικής αντιπροσωπείας ήταν και το Χονγκ Κονγκ. Αυτό το σημείο ταξιδιού λείπει τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες λόγω χρονικών περιορισμών. Μια τέτοια αντιπροσωπεία περιλαμβάνει συνήθως ευρωβουλευτές από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν το ταξίδι της αντιπροσωπείας θα εγκριθεί από τον Πρόεδρο της Bundestag, καθώς, για παράδειγμα, η πολιτική κατάσταση και η κατάσταση του κορωνοϊού μπορούν να συμπεριληφθούν στην απόφαση

Εν τω μεταξύ, αμερικανικά πολεμικά πλοία εισήλθαν στα στενά του νησιού για πρώτη φορά μετά την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταιβάν. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε μια αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων Reuters την Κυριακή ότι δύο αμερικανικά καταδρομικά ταξίδευαν εκεί. Αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό, δήλωσε το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Τέτοιες επιχειρήσεις συνήθως διαρκούν οκτώ έως δώδεκα ώρες και παρακολουθούνται πάντα με μάτια αετού από τον στρατό της Κίνας. Η Κίνα θεωρεί την Ταιβάν ως αποστάτη επαρχία και απειλεί όλες τις χώρες που διατηρούν επαφές με τη δημοκρατικά διοικούμενη νησιωτική δημοκρατία με συνέπειες.

Πολεμικά πλοία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και συμμάχους όπως η Βρετανία και ο Καναδάς έχουν εισέλθει επανειλημμένα στα στενά της Ταιβάν τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας την οργή των Κινέζων ηγετών στο Πεκίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments