Πολιτισμός

David LaChapelle: Τον Σεπτέμβριο, η μεγάλη ατομική του έκθεση με τίτλο “Make Believe”

David LaChapelle: Τον Σεπτέμβριο, η μεγάλη ατομική του έκθεση με τίτλο “Make Believe”

Πηγή Φωτογραφίας: Ocula

David LaChapelle: Θα παρουσιάσει τέσσερις καλλιτεχνικές δεκαετίες, γεμάτες λάμψη, sexiness, αλλά και θλίψη.

Τολμηρός, επαναστατικός και λάτρης της maximal αισθητικής φιλοσοφίας, ρισκάρει πάντα να μεταδίδει με ένα κλικ ουσιαστικά υπαρξιακά και κοινωνικά ζητήματα. Ο σουρεαλιστικός του κόσμος και η pop κουλτούρα του ξέρουν πάντα να μαγνητίζουν τα βλέμματα και να προκαλούν με τον πιο έντονο και άμεσο τρόπο. Η «εισβολή» του στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας, του χάρισε από την αρχή το κίνητρο να αποκτήσει τη δική του δημιουργική υπογραφή. Commercial φωτογράφος, music video και film director κατάφερε να παρουσιάσει τα πιο εμβληματικά του έργα στις μεγαλύτερες εμπορικές gallery και ιδρύματα τεχνών του κόσμου. Μια ξεχωριστή δουλειά του αποτέλεσε η επιμέλεια των δεκαεννιά εξώφυλλων για τα albums των Rolling Stone.

View this post on Instagram

A post shared by David LaChapelle (@david_lachapelle)

Ο David LaChapelle συνεχίζει να εκπροσωπεί με επιτυχία την έννοια του fine-art photography, φέρνοντας στο προσκήνιο μια exclusive εκδοχή της «φωτογραφίας διασημοτήτων».

Τον Σεπτέμβριο, η μεγάλη ατομική του έκθεση με τίτλο “Make Believe”, θα παρουσιάσει τέσσερις καλλιτεχνικές δεκαετίες, γεμάτες λάμψη, sexiness, αλλά και θλίψη. Στο Fotografiska, δημοφιλές παράρτημα του σουηδικού μουσείου φωτογραφίας, με έδρα το Gramercy Park του Manhattan, το exchibition θα περιλαμβάνει περισσότερα από 150 έργα που δημιουργήθηκαν μεταξύ 1984 και 2022. Μια εποχή, η οποία διακρίνεται για τις έντονες κοινωνικές και πολιτικές της αλλαγές, αλλά και για την ανάδειξη των πιο ισχυρών pop icons, όπως οι Kim Kardashian, David Bowie, Kanye West, Michael Jackson, Elton John και Andy Warhol. Η συλλογή αντικατοπτρίζει ένα έργο που ενώνει με έναν ιδιαίτερο και υπερφυσικό τρόπο την πραγματικότητα με την φαντασία, παρουσιάζοντας και τις νέες του δημιουργίες για πρώτη φορά. Θρησκεία, περιβάλλον, ταυτότητα φύλου και εικόνα σώματος δομούν τις κεντρικές αναφορές των φωτογραφικών artworks του, με πρωταγωνιστές πάντα γνωστές προσωπικότητες.

Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1980 με υπαρξιακές θρησκευτικές εξερευνήσεις, τις οποίες ακολούθησε ο ίδιος, καθώς η κρίση του AIDS κατέστρεψε τον στενό φιλικό και οικογενειακό του κύκλο, η έκθεση θα καλύπτει την σαραντάχρονη πορεία του καλλιτέχνη, με έντονο τον κοινωνικό αφηγηματικό σχολιασμό. Αποτελεί την ολοκληρωμένη παρουσίαση της ποικιλομορφίας που τον χαρακτηρίζει, θα φέρει πιο κοντά το κοινό στην ώριμη επανεξέταση των θρησκευτικών ζητημάτων της πρώιμης δημιουργικής πρακτικής του.

Όπως διαβάζουμε στο “AnOther Magazine”, ο ίδιος έχει αποκαλύψει: «Τα πρώτα μου έργα από τη δεκαετία του 1980 είχαν ως κίνητρο την αναζήτηση της αναπαράστασης ενός στοργικού Θεού, τη φύση της ψυχής και του ουρανού κατά τη διάρκεια μιας καταστροφικής περιόδου, στην οποία έχασα πολλούς φίλους. Με τον καιρό, άρχισα να παρατηρώ πως η πίστη μου με κρατούσε προσγειωμένο μέσω των προσωπικών μου αγώνων, ενώ ο κόσμος της pop κουλτούρας απομακρυνόταν από τη θρησκεία και εστιαζόταν περισσότερο στη φήμη, τον πλούτο και τον ατομικισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments