Διεθνή

Τουρκία: Στέλνει στο ΝΑΤΟ αρχεία με τα ελληνικά ραντάρ

Τουρκία: Στέλνει στο ΝΑΤΟ αρχεία με τα ελληνικά ραντάρ

Πηγή Φωτογραφίας: forbes, eurokinissi

Η δήθεν παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών από την Ελλάδα με τους S-300 και το ξεκλείδωμα του ραντάρ συνεχίζει να προκαλεί ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Η δήθεν παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών από την Ελλάδα με τους S-300 και το ξεκλείδωμα του ραντάρ συνεχίζει να προκαλεί ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανέλαβε δράση για το θέμα και αποφάσισε να στείλει τα αρχεία των ραντάρ στο ΝΑΤΟ.

Τα F-16 που συνδέονται με τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία εκτελούσαν πτήσεις αποστολής στον διεθνή εναέριο χώρο στη Μεσόγειο, παρενοχλήθηκαν, κατά την τουρκική προπαγάνδα, από το ρωσικής κατασκευής S-300 σύστημα αεράμυνας της Ελλάδας, που σταθμεύει στο νησί της Κρήτης στις 23 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενήργησε, μετά τη διάψευση των ελληνικών αρχών. Ελήφθησαν εικόνες ραντάρ για την εν λόγω παρενόχληση, η οποία είναι ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συμμαχίας. Έγινε γνωστό ότι οι εικόνες σχεδιάζεται να σταλούν στα υπουργεία Άμυνας των χωρών-μελών της Συμμαχίας, ιδιαίτερα στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έκανε επίσης δήλωση σχετικά με την εν λόγω παρενόχληση: «Αυτό που έκανε ο γείτονάς μας, που προσπαθεί συνεχώς να αυξάνει την ένταση, πρέπει να φανεί, να κατανοηθεί και να εξηγηθεί. Τέτοια φανερή κακοήθεια και απερισκεψία είναι απαράδεκτη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments