Διεθνή

Τούρκοι: Αναγνώριση του ψευδοκράτους ή καμία διαπραγμάτευση

Τούρκοι: Αναγνώριση του ψευδοκράτους ή καμία διαπραγμάτευση

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Τούρκοι: Oι Τούρκοι δυναμιτίζουν το κλίμα, υποστηρίζοντας ότι προαπαιτούμενο για την έναρξη διαπραγματεύσεων είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους

Στις παραμονές της έναρξης των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή πλευρά και τη τουρκική, οι Τούρκοι δυναμιτίζουν το κλίμα, υποστηρίζοντας ότι προαπαιτούμενο για την έναρξη διαπραγματεύσεων είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα, ο «Υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, είχε συνομιλίες στην Άγκυρα με τον Μεβλούτ Τσαβούσολου, προκειμένου να διαμορφωθεί η κοινή στάση της τουρκικής στάσης.

Ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι, για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, πρέπει να γίνει αποδεκτή από την ελληνοκυπριακή πλευρά «η ύπαρξη δύο κυρίαρχων ίσων κρατών στην Κύπρο με ίσο καθεστώς εκπροσώπησης (όσο αυτό δεν γίνεται), δεν πρόκειται ποτέ να συμμετάσχουν σε μια νέα διαπραγμάτευση για το Κυπριακό». 

Ο λεγόμενος «Υπουργός Εξωτερικών» συμπλήρωσε πως «στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί» και πως «αυτοί οι λαοί έχουν ο καθένας το δικό του κράτος. Και ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η ύπαρξη αυτών των κρατών και δεν κατοχυρώνεται ό,τι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν ανάμεσα σε αυτά τα δύο κράτη, δεν πρόκειται να υπάρξουν συνομιλίες».

Ακόμη, σχετικά με τις συζητήσεις για προσάρτηση των κατεχομένων από την Άγκυρα, ο «Υπουργός Εξωτερικών» είπε: «Kατά τις επαφές μου στο εξωτερικό, με ρωτούν ‘εσείς θέλετε προσάρτηση με την Τουρκία, είναι αλήθεια ότι η Τουρκία θέλει να σας προσαρτήσει;’. Κοιτάξτε, η Τουρκία, δεν έχει τέτοια πολιτική που να αφορά την προσάρτηση της ΤΔΒΚ. Δεν υπάρχει τέτοια επιθυμία ή τέτοια βούληση για προσάρτηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments