Lifestyle

Ο σύμβουλος της Red Bull, πιστεύει ότι με 2 νίκες θα οδηγήσει τον Max Verstappen στη δόξα του τίτλου

Ο σύμβουλος της Red Bull, πιστεύει ότι με 2 νίκες θα οδηγήσει τον Max Verstappen στη δόξα του τίτλου

Πηγή Φωτογραφίας: Anadolu Agency- Autopista -Kronika24.pl

Η Red Bull έχει τώρα ένα buffer 118 πόντων έναντι της Ferrari στην κορυφή των Constructors.

Ενώ η Ferrari έχει αποδειχθεί ότι ταιριάζει με τη Red Bull όσον αφορά τον απόλυτο ρυθμό για μεγάλο μέρος της σεζόν, τα στρατηγικά λάθη, τα λάθη των οδηγών και η κακή αξιοπιστία συνδυάστηκαν για να αφήσουν τη Ferrari φαινομενικά εκτός της εικόνας του τίτλου.

Προχωρώντας στο Grand Prix της Ολλανδίας, τον εντός έδρας αγώνα του Verstappen, έχει προβάδισμα 98 πόντων έναντι του Leclerc, ο οποίος έχει πέσει στην P3 της βαθμολογίας, ενώ η Red Bull έχει τώρα ένα buffer 118 πόντων έναντι της Ferrari στην κορυφή των Constructors.

Οκτώ αγώνες απομένουν τώρα στη σεζόν, με τον Marko να προτείνει άλλες δύο νίκες, το πολύ τρεις, θα πρέπει να επισφραγίσουν τη συμφωνία.

«Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να κερδίζουμε κάθε αγώνα», είπε ο Μάρκο, σύμφωνα με το Motorsportweek.com. «Αν δούμε ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε, εντάξει, πάμε για βαθμούς.

«Υπάρχουν ακόμη οκτώ αγώνες για να ολοκληρωθούν. Πιστεύω ότι πρέπει να κερδίσουμε δύο ή τρεις ακόμη για να είμαστε ασφαλείς στο Πρωτάθλημα».

«Στο Zandvoort, πρέπει να προκριθείς πολύ καλά», δήλωσε ο Marko, «γιατί το προσπέρασμα είναι πολύ δύσκολο και δεν ξέρεις ποια είναι η πρόγνωση του καιρού, αν φυσάει ή αν έχει άμμο στην πίστα».

Ο Ολλανδός κυριάρχησε απόλυτα στο Βέλγιο, σημειώνοντας τον ταχύτερο προκριματικό γύρο, ο οποίος ήταν πάνω από έξι δέκατα ταχύτερος από τον Carlos Sainz της Ferrari, ο οποίος κληρονόμησε την pole λόγω τιμωρίας για τον Verstappen.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Verstappen πήγε από την P14 στο grid στη νίκη με διαφορά σχεδόν 18 δευτερολέπτων έναντι του συμπαίκτη του Sergio Perez.

Ο Marko ήλπιζε απλώς για βαθμούς, η Red Bull γνωρίζοντας ότι ερχόταν μια αλλαγή μονάδας ισχύος που θα έδιωχνε τον Verstappen αμέσως στη σειρά, αλλά όπως αποδείχθηκε, ο πατέρας του Jos Verstappen είχε προβλέψει ότι η νίκη του αγώνα ήταν στα χαρτιά του γιου του.

Ερωτηθείς αν ο Verstappen θα μπορούσε να είχε κερδίσει ακόμη και στο Spa από τον τελευταίο στο grid, ο Mark απάντησε: «Νομίζω ότι ναι.

«Γνωρίζαμε ήδη πριν από το διάλειμμα ότι θα αλλάζαμε κινητήρα εδώ και σκεφτόμασταν, “εντάξει, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να πάρουμε βαθμούς”, αλλά μετά τον προκριματικό γύρο πιστεύαμε ότι θα έπρεπε να είναι δυνατή η δημιουργία βάθρου. Αλλά ο Τζος είπε «Όχι, θα κερδίσει».

Ο Marko λέει ότι η Red Bull δεν έχει δει τέτοιου είδους κυριαρχία από τότε με τον Vettel, ο οποίος κέρδισε τέσσερις διαδοχικούς τίτλους μεταξύ 2010-13, ενώ η Red Bull κερδίζει τους τίτλους των κατασκευαστών σε όλες αυτές τις σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments