Πολιτισμός

Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Abel Ferrara φέρνει τον Ιταλό Padre Pio στη μεγάλη οθόνη

Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Abel Ferrara φέρνει τον Ιταλό Padre Pio στη μεγάλη οθόνη

Πηγή Φωτογραφίας: 24 Heures

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διαρκεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Άμπελ Φεράρα θα παρουσιάσει την τελευταία του ταινία, «Padre Pio», που απεικονίζει τον πιο σεβαστό άγιο της Ιταλίας, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αυτή την εβδομάδα.

View this post on Instagram

A post shared by JENS KOCH (@jenskochphoto)

Το δράμα εξιστορεί μια συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή του εμβληματικού Ιταλού Αγίου στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα νέα για τον Padre Pio και τις υπερφυσικές του δυνάμεις είχαν ήδη διαδοθεί σε όλη τη χώρα καθώς οι στρατιώτες επέστρεφαν από το πεδίο της μάχης. Ο μυστικιστής Καπουτσίνος μοναχός επιστρατεύτηκε για στρατιωτική θητεία το 1915 αλλά απολύθηκε ένα χρόνο αργότερα λόγω ασθένειας.

Ο νεαρός ιερέας ανακοίνωσε ότι είχε πληγές από «στίγματα» το 1916. Ο Πίο επιβεβαίωσε ότι αιμορραγούσε στα χέρια, τα πόδια και τα πλευρά του και δημιούργησε ουλές όπως και ο σταυρωμένος Ιησούς Χριστός.

View this post on Instagram

A post shared by @fmaaa_photography1

Η Καθολική Εκκλησία ισχυρίστηκε αργότερα ότι τα σήματα ήταν αυθεντικά.

Διαδραματίζεται στο San Giovanni, μια αγροτική ιταλική πόλη στα νότια της χώρας, η ταινία ξεκινά με την άφιξη του Padre Pio (τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος ηθοποιός Shia LeBoeuf), σε ένα μοναστήρι Καπουτσίνων.

Η πόλη ήταν ακόμα ένα απομεινάρι του φεουδαρχικού παρελθόντος της Ιταλίας καθώς η Καθολική Εκκλησία και οι πλούσιοι γαιοκτήμονες προσπάθησαν να κρατήσουν την εξουσία εν μέσω των πρώτων εννοιών του μεταπολεμικού σοσιαλιστικού κινήματος της Ιταλίας που είδε εργάτες εργοστασίων και αγρότες να απεργούν.

Η κοινωνική αναταραχή ξέσπασε σε μια ελάχιστα γνωστή σφαγή μετά τη νίκη των σοσιαλιστών στις τοπικές εκλογές του 1920, τα αποτελέσματα των οποίων, οι εδραιωμένοι συντηρητικοί αρνήθηκαν να σεβαστούν.

Όταν οι νικητές σοσιαλιστές προσπάθησαν να κρεμάσουν την κόκκινη σημαία τους στο δημοτικό κτίριο και να εγκαταστήσουν τον δήμαρχο τους στις 14 Οκτωβρίου 1920, η αστυνομία σκότωσε 14 άτομα και τραυμάτισε άλλους 80.

«Η συμβολή μεταξύ της σφαγής και του στίγματος του (του Padre Pio) συμβαίνει και τα δύο στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή.

«Εννοώ, η σφαγή για μένα είναι σαν την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι η αρχή του φασισμού.

Ο Padre Pio πέθανε το 1968 και αγιοποιήθηκε το 2002 από τον Άγιο Ιωάννη Παύλο Β’, προτού γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς αγίους στην Ευρώπη.

Πολλά θαύματα, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών θεραπείας  έχουν αποδοθεί στον Πίο, ο οποίος έγινε ο ακρογωνιαίος λίθος του ιταλικού καθολικισμού.

Η ταινία θα παρουσιαστεί στην ενότητα Giornate degli Autori, η οποία βασίζεται στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες και αναδεικνύει τους μεγάλους συγγραφείς του κινηματογράφου.

Αλλά ο Ferrara γνωρίζει καλά ότι το καλτ κλασικό του 1993 για έναν διεφθαρμένο, εθισμένο στα ναρκωτικά αστυνομικό “Bad Lieutenant” και το προηγούμενο “The Driller Killer”, για έναν καλλιτέχνη από τη Νέα Υόρκη που σκοτώνει τυχαία ανθρώπους με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, του έδωσαν κάτι παραπάνω από μια φήμη.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διαρκεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments