Διεθνή

Ιρανικά πυρηνικά: Οι ΗΠΑ βρίσκουν την απάντηση της Τεχεράνης «μη εποικοδομητική»

Ιρανικά πυρηνικά: Οι ΗΠΑ βρίσκουν την απάντηση της Τεχεράνης «μη εποικοδομητική»

Πηγή Φωτογραφίας: bbc, CNN

Ιρανικά πυρηνικά: Το Ιράν έστειλε μια «εποικοδομητική» απάντηση στις προτάσεις των ΗΠΑ για αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν

Το Ιράν έστειλε μια «εποικοδομητική» απάντηση στις προτάσεις των ΗΠΑ για αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

«Το κείμενο που εστάλη (από την Τεχεράνη) έχει μια εποικοδομητική προσέγγιση με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο ιρανός διπλωματικός εκπρόσωπος Νάσερ Καναάνι στη δημόσια τηλεόραση, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε διαφορετική άποψη: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε την απάντηση από το Ιράν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μελετάμε και θα απαντήσουμε μέσω της ΕΕ, αλλά δυστυχώς δεν είναι εποικοδομητικό».

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Ιράν, η Τεχεράνη διαβίβασε την αναφορά στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος συντονίζει τις διαπραγματεύσεις και έθεσε στο τραπέζι στις αρχές Αυγούστου μια τελική πρόταση για να προσπαθήσει να άρει το αδιέξοδο.

Το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν έμμεσες συνομιλίες εδώ και δεκαέξι μήνες με στόχο την αναβίωση της ιρανικής πυρηνικής συμφωνίας του 2015, την οποία κατήγγειλε το 2018 ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Έκτοτε, η Τεχεράνη σταδιακά απελευθερώθηκε από τους όρους της συμφωνίας, ιδίως όσον αφορά τον εμπλουτισμό ουρανίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments