Nέα της αγοράς

Βρετανία: Έγινε παρουσίαση στο πιο προηγμένο υποβρύχιο στον πλανήτη

Βρετανία: Έγινε παρουσίαση στο πιο προηγμένο υποβρύχιο στον πλανήτη

Πηγή Φωτογραφίας: edrmagazine.eu

Δείτε το νέο υπερόπλο της Βρετανίας. Εντάχθηκε στον στόλο του Βασιλικού Ναυτικού.

Ένα υποβρύχιο, το οποίο λέγεται από τους κατασκευαστές του ότι είναι πιο προηγμένο υποβρύχιο στον πλανήτη, εντάχθηκε στον στόλο του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας. Το υποβρύχιο καθελκύστηκε την Τετάρτη (31/8) σε τελετή που έγινε στο Μπάροου της Αγγλίας.

Το HMS Anson, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών (1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων), λέγεται λοιπόν ότι είναι «αόρατο», ότι έχει τεράστια δύναμη πυρός, ότι είναι σε θέση να συγκεντρώσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες, ότι μπορεί να προστατεύσει άλλα σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού από απειλές πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθώς και να καταστρέψει μία εχθρική στρατιωτική υποδομή με πάρα πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Χρειάστηκαν περισσότερα από 11 χρόνια -και περίπου 20 εκατομμύρια εργατοώρες περίπου 10.000 ατόμων από 400 εταιρείες και οργανισμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο- προκειμένου να είναι έτοιμο για δράση το βάρους 8.000 τόνων HMS Anson. Το HMS Anson είναι το πέμπτο από τα νέα υποβρύχια κλάσης Astute που εντάχθηκαν στον στόλο του Βασιλικού Ναυτικού, μετά τα HMS Astute, Ambush, Artful και Audacious.

Το νέο καμάρι της Βρετανίας έχει τεχνολογία steath για να μην εντοπίζεται από τα ραντάρ και διαθέτει έξι σωλήνες που πυροδοτούν τορπίλες Spearfish και πυραύλους cruise Tomahawk Block V. Μπορεί να πλήττει στόχους στη στεριά σε αποστάσεις 1.600 χιλιομέτρων.

Δείτε το νέο υπερόπλο της Βρετανίας:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments