Nέα της αγοράς

Ινδία: Διευθύνων Σύμβουλος προτείνει όλοι οι νέοι να εργάζονται 18 ώρες την ημέρα

Ινδία: Διευθύνων Σύμβουλος προτείνει όλοι οι νέοι να εργάζονται 18 ώρες την ημέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Indiatimes.com- Newsmobile

Tον κατηγορούν ότι προωθεί μια «τοξική εργασιακή κουλτούρα».

Επικρίσεις δέχεται ένας Ινδός Διευθύνων Σύμβουλος, επειδή πρότεινε ότι οι νεοπροσληφθέντες σε οποιαδήποτε θέση εργασίας, πρέπει να εργάζονται 18 ώρες την ημέρα για τα πρώτα τέσσερα με πέντε χρόνια της καριέρας τους.

Πρόκειται για τον ιδρυτή της Bombay Shaving Company, Σαντανού Ντεσπάντε ο οποίος ζήτησε από τους νέους εργαζόμενους να «λατρεύουν» σα θρησκεία την εργασία τους και να αποφεύγουν τη «γρίνια», αναφέρει το BBC.

Πολλοί από όσους αντιδρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγορούν ότι προωθεί μια «τοξική εργασιακή κουλτούρα».

Η Ινδία έχει ισχυρή εργατική νομοθεσία, αλλά οι ακτιβιστές τονίζουν πως οι αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αυστηρή εφαρμογή των νόμων.

Το 2020, ο συνιδρυτής της Infosys, Ναραγιάνα Μούρθι, είχε επίσης αντιμετωπίσει σφοδρά πυρά επειδή είχε προτείνει να εργάζονται οι Ινδοί για τουλάχιστον 64 ώρες την εβδομάδα, για δύο έως τρία χρόνια, ώστε να αντισταθμιστεί η οικονομική επιβράδυνση που προκάλεσαν τα lockdown εξαιτίας της πανδημίας.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης του εργατικού δυναμικού της LinkedIn που δημοσιεύτηκε το 2020, ανέφερε ότι δύο στους πέντε εργαζόμενους επαγγελματίες στην Ινδία βιώνουν αυξημένο άγχος και ανησυχία.

Στην ανάρτησή του στο LinkedIn την Τρίτη, ο Ντεσπάντε υποστήριξε ότι είναι «πολύ νωρίς» για τους νέους για να σκέφτονται τη διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στην αρχή της καριέρας τους.

Ένας χρήστης του Twitter αντέδρασε λέγοντας ότι ο Ντεσπάντε δικαιολογούσε την «τοξική εργασιακή κουλτούρα» σε μια εποχή που «οι μαζικές απολύσεις από τις ινδικές νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν γίνει κανόνας».

Ένας άλλος χρήστης επεσήμανε ότι ο Ντεσπάντε δεν είχε πει ότι θα αποζημιώνει όσους κάνουν υπερωρίες.

«Οι εταιρείες έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που [εργάζονται πολλές ώρες]. Σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πρόωρη εξουθένωση, με αποτέλεσμα άνθρωποι να θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα τους», έγραψε ο χρήστης.

Μετά την ευρεία κριτική που δέχτηκε το σχόλιό του, ο κ. Ντεσπάντε σχολίασε εκ νέου στην ανάρτησή του.

«Ωχ, τόσο μίσος για τις 18ωρες εργάσιμες ημέρες. Είναι ένα υποκατάστατο του «να τα δίνεις όλα και κάτι παραπάνω», έγραψε, υπονοώντας ότι μιλούσε μεταφορικά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments