Διεθνή

Νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας η Λιζ Τρας

Νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας η Λιζ Τρας

Πηγή Φωτογραφίας: The New Yorker

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας επικράτησε του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας επικράτησε του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και γίνεται η νέα επικεφαλής των Τόρις και πρωθυπουργός της Βρετανίας, αντικαθιστώντας τον Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εσωκομματικής ψηφοφορίας του κόμματος που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, είναι η τρίτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι αντιμέτωπη με έναν εξαιρετικά δυσοίωνο χειμώνα, με υψηλό πληθωρισμό, ύφεση και ρεκόρ πίεσης στο βιοτικό επίπεδο που υποκινείται από τις τιμές ενέργειας.

Η ίδια δήλωσε την Κυριακή ότι θα αναλάβει αμέσως δράση για να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και να ενισχύσει τα αποθέματα ενέργειας της χώρας, αν κερδίσει την πρωθυπουργία της χώρας.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Sunday Telegraph, η Τρας επανέλαβε τη δέσμευσή της να διαχειριστεί με θάρρος την οικονομία της Βρετανίας, η οποία είναι αντιμέτωπη με διψήφιο ποσοστό πληθωρισμού και ύφεση.

Επισημαίνοντας ότι κατανοεί «πόσο μεγάλη πρόκληση αποτελεί το κόστος ζωής για όλους», η Τρας τόνισε ότι θα αναλάβει «αποφασιστική δράση για να διασφαλίσω ότι οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να περάσουν αυτό τον χειμώνα και τον επόμενο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments