Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Σε μια σειρά θεμάτων όπως οι παρακολουθήσεις, η αλλαγή εκλογικού νόμου, τα μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ και άλλα θέματα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σε μια σειρά θεμάτων όπως οι παρακολουθήσεις, η αλλαγή εκλογικού νόμου, τα μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ και άλλα θέματα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικά στη διάρκεια του briefing, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Τα δεδομένα είναι γνωστά. Η πάγια θέση είναι ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει τους εκλογικούς συσχετισμούς και να οδηγεί σε σταθερές διακυβερνήσεις, όπως και να αποτρέπει την ακυβερνησία και τον σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων».

Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Οικονόμου σημείωσε επιπρόσθετα: «Εμείς θα επιδιώξουμε καθαρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Στο τέλος της τετραετίας θα καταθέσουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Υπάρχει μια συζήτηση για ανασύσταση παλαιών συμμαχιών, όπως του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βαρουφάκη. Στο τέλος οι πολίτες θα κρίνουν και θα αποφασίσουν».

Για τα ενεργειακά

Αναφερόμενος στην αρχή της εισήγησής του στην ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι μετά την πανδημία και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κόσμος άλλαξε, θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας.

Πρόσθεσε ότι δημιουργείται τεράστια ανισορροπία στην παγκόσμια οικονομία που απαιτεί κοινές ευρωπαϊκές λύσεις: «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί από μόνη της να κάμψει το κόστος των κρίσεων» τόνισε και συμπλήρωσε πως «όλα πια δείχνουν πως η Ρωσία επιδιώκει την κοινωνική αναταραχή και την πολιτική αστάθεια σε όσες χώρες αντιστέκονται στα σχέδιά της».

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, είπε και σημείωσε ότι η απειλή στην Ευρώπη είναι στρατηγικού χαρακτήρα. «Η ΕΕ οφείλει να αντιδράσει συλλογικά, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι ώρα να σπάσει η ευρωπαϊκή αδράνεια.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, η κυβέρνηση συνεχίζει το εθνικό σχέδιο στήριξης εξαντλώντας τα εθνικά αποθέματα. Πληρέστερη εικόνα για τα μέτρα -είπε- θα έχουμε σε λίγες μέρες, ωστόσο γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι δημιουργήθηκε πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, κυρίως λόγω των εσόδων από τον τουρισμό που έφτασαν τα 18,2 δισ. ευρώ.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί το Σάββατο από τη ΔΕΘ σε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για μείωση φορολογίας, σε μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, καθώς και σε μέτρα στήριξης των πολιτών για την ενέργεια, όπως και σε μια ολοκληρωμένη πολιτική για την στέγαση.

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments