Nέα της αγοράς

Έσπασε κάθε ρεκόρ η Μύκονος σύμφωνα με τον Guardian – «Έχουν γίνει λάθη»

Έσπασε κάθε ρεκόρ η Μύκονος σύμφωνα με τον Guardian – «Έχουν γίνει λάθη»

Πηγή Φωτογραφίας: i-diakopes.gr

«Το νησί μας είναι γεμάτο, έχει ξεπεράσει τα όριά του», αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα η Μαριγούλα Αποστόλου, πρόεδρος του τοπικού λαογραφικού μουσείου.

Η Μύκονος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς όμως έφτασε στα όριά της, όπως διαπιστώνει ο Guardian συνομιλώντας με κατοίκους του «νησιού των Ανέμων».

«Το νησί μας είναι γεμάτο, έχει ξεπεράσει τα όριά του», αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα η Μαριγούλα Αποστόλου, πρόεδρος του τοπικού λαογραφικού μουσείου.

«Το φυσικό μας περιβάλλον έχει καταστραφεί, οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, και αυτό είναι πριν καν μιλήσουμε για την απειλή που συνιστά ο τρόπος ζωής στο νησί που χαρακτηρίζεται από τα πάρτι» πρόσθεσε.

Η Μύκονος, όπως σημειώνει, κάποτε ήταν πολλά περισσότερα από «εκλεκτά μενού και νυχτερινή ζωή» ενώ μάλιστα «έχουμε ήθη και έθιμα που πρέπει επίσης να διερευνηθούν».

«Έχουμε πάρει λάθος δρόμο. Έχουν γίνει λάθη. Όλοι έχουμε συμβάλει σε αυτά», δήλωσε στο βρετανικό μέσο ο Νίκος Ζουγανέλης, κάτοικος του νησιού, που πιστεύει ότι η ιδιαίτερη πατρίδα του έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

«Έχουμε παραπλανηθεί. Η Μύκονος είναι ένα θαύμα. Είναι απλώς ένας μικρός βράχος στο Αιγαίο και έχει καταφέρει να γίνει ένας διεθνής τουριστικός προορισμός που αποφέρει έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ» διαπιστώνει καθώς γνωρίζει πως μπουλντόζες «ροκανίζουν» τη γη για να ανοίξουν χώρο για νέα σπίτια που θα κατασκευαστούν με ταχύτητα – ρεκόρ.

Η αρχή του τέλους για τη Μύκονο;

Η σαμπάνια έρεε στα πολυτελή εστιατόρια, fashionistas και influencers του TikTok παρέλασαν στα λιθόστρωτα δρομάκια της Χώρας, ενώ τα καταστήματα πουλούσαν haute couture και η πελατεία του διάσημου JackieO’ απολάμβανε κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα.

Είναι ένας μικρόκοσμος αίγλης και λάμψης που έχει καταφέρει να επιβιώσει δίπλα σε έναν άλλο κόσμο που κατοικείται από παλαιότερες γενιές ντόπιων, οι οποίοι πηγαίνουν στην εκκλησία και μπορεί να δει κανείς στα παραθαλάσσια καφέ της πόλης.

Ωστόσο, η επιτυχία έφερε ναρκωτικά, ξέπλυμα χρήματος και οργανωμένο έγκλημα, όπως σημειώνει η εφημερίδα της Βρετανίας.

Στο εργαστήριό της στην πόλη, η Ειρήνη Συριανού είναι μεταξύ εκείνων που προσπαθούν να προωθήσουν τον πολιτισμό της Μυκόνου μέσα από ψηφιδωτά.

«Πολλοί από εμάς έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε παιδιά φτωχών ανθρώπων», παρατηρεί, προσθέτοντας ότι η ηχορύπανση από τα μπαρ είχε επιδεινωθεί τόσο πολύ που οι ντόπιοι έκαναν παράπονα στον δήμαρχο.

«Το να μένεις εδώ είναι δύσκολο, οι τιμές είναι εξωφρενικές και οι συνθήκες διαβίωσης δύσκολες για όσους εργάζονται εποχιακά. Αυτό που δεν θέλει κανείς μας είναι να χάσει το νησί μας την ψυχή του, να χάσει τον χαρακτήρα του» συμπλήρωσε.

Αυτό το καλοκαίρι, το νησί των Ανέμων επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, Έλον Μασκ, η τραγουδίστρια και τηλεοπτική περσόνα Nicole Scherzinger και ο αρραβωνιαστικός της, πρώην σταρ του ράγκμπι Thom Evans, αλλά και ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστής στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ο Μο Σαλάχ της Λίβερπουλ.

Η τουριστική περίοδος κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει και ήδη περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τουρίστες έχουν περάσει από τη Μύκονο.

Μόνο φέτος, υπεγράφησαν μια σειρά συμβάσεων με αεροπορικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή, διασφαλίζοντας μια νέα αγορά τουριστών από τις χώρες του Κόλπου.

Την περασμένη εβδομάδα, αυτοκίνητα με φιμέ, μαύρα τζάμια περιηγήθηκαν στο επιβαρυμένο οδικό δίκτυο της Μυκόνου, όπως κάνουν κάθε καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments