Διεθνή

Κρίση στη γαλλική Αριστερά: Ρουφέν κατά Μελανσόν

Κρίση στη γαλλική Αριστερά: Ρουφέν κατά Μελανσόν

Πηγή Φωτογραφίας: The Times of Israel, France 24

Ανοιχτή κρίση έχει ξεσπάσει, πλέον, στους κόλπους της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, με το στέλεχος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» Φρανσουά Ρουφέν να στρέφεται εναντίον του ιστορικού ηγέτη του κόμματος Ζαν – Λυκ Μελανσόν

Ανοιχτή κρίση έχει ξεσπάσει, πλέον, στους κόλπους της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, με το στέλεχος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» Φρανσουά Ρουφέν να στρέφεται εναντίον του ιστορικού ηγέτη του κόμματος Ζαν – Λυκ Μελανσόν, αμφισβητώντας όψεις της ακολοθούμενης πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φρανσουά Ρουφέν απευθύνθηκε στην αριστερά για να μάθει «αν θέλει να ξανακερδίσει αυτό το λαϊκό εκλογικό σώμα της Γαλλίας των κίτρινων γιλέκων, της Γαλλίας των κυκλικών κόμβων, της περιφερειακής Γαλλίας». Εάν η αριστερά «έχει τη θέληση να το κάνει», θα πρέπει να «βρει τα συνθήματα» και τις «προτεραιότητες».

Μάλιστα, το κορυφαίο στέλεχος και βουλευτής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» μίλησε για εικόνα «παραίτησης» και για «σημάδια εγκατάλειψης».

Αυτή η κριτική του Φ. Ρουφέν προκάλεσε πολύ γρήγορα ενόχληση και αντιδράσεις από ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της «Ανυπότακτης Γαλλίας», τα οποία δυσανασχέτησαν με αυτήν την έμμεση κριτική που εξέφρασε ο Ρουφέν για τη στρατηγική του Ζαν – Λυκ Μελανσόν.

Η κατά μέτωπο αντίδραση προήλθε από τον σύντροφο του Ρουφέν, Αλέξις Κορμπιέρ, ο οποίος τόνισε ότι 43% όσων έχουν εισόδημα κάτω των 1.200 ευρώ μηνιαίως ψηφίζουν τους συνδυασμούς του κόμματος.

Η κρίση υπέβοσκε εδώ και αρκετό καιρό στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά φαίνεται ότι η σημερινή δημοσιοποίηση του Μελανσόν να μην θέσει εκ νέου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας πυροδότησε τις εσωκομματικές εξελίξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments