Κόσμος

«Να εισβάλουμε στην Ελλάδα όταν φύγει από την εξουσία ο Μητσοτάκης»

«Να εισβάλουμε στην Ελλάδα όταν φύγει από την εξουσία ο Μητσοτάκης»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Αυτό δήλωσε ο Αχμέτ Οζάλ στο CNN Turk, παρακινώντας, μάλιστα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πολιτική ηγεσία της γείτονος να λάβουν την απόφαση να επέμβουν στρατιωτικά στην Ελλάδα

Τις ελπίδες του για εισβολή στην Ελλάδα τις μεταθέτει την επόμενη  χρονιά ο  Αχμέτ Οζάλ, γιος του πρώην Προέδρου της Τουρκίας,Τουργκούτ Οζάλ, και Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος «Ενιαίο Κόμμα».

Αυτό δήλωσε ο Αχμέτ Οζάλ στο CNN Turk, παρακινώντας, μάλιστα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πολιτική ηγεσία της γείτονος να λάβουν την απόφαση να επέμβουν στρατιωτικά στην Ελλάδα, αφού, όμως, έχει αποχωρήσει από την κυβερνητική εξουσία ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Α. Οζάλ δήλωσε ότι «οι Τούρκοι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 2023 έχει εκλογές στην Ελλάδα. Φυσικά, στην Ελλάδα υπάρχει μία πολύ ισχυρή αριστερά, μία πολύ δυναμική αριστερά, η οποία εν όψει του 2023 είναι πολύ ερεθισμένη πολιτικά, για τις βάσεις που πήραν οι Αμερικανοί. Γι’ αυτόν το λόγο πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θα χάσει στις εκλογές του 2023».

Εν συνεχεία, ο Α. Οζάλ διατύπωσε την.. αντιπρότασή του, λέγοντας: «Εγώ προτείνω το εξής: Η Τουρκία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, έχει κάθε δικαίωμα να επέμβει στρατιωτικά εκεί, αλλά, αν με ρωτούσατε, πιστεύω πως η δουλειά θα ήταν πιο εύκολη αν περιμέναμε να φύγει ο Μητσοτάκης από εκεί».

Και συμπλήρωσε στο σημείο αυτό: «Γι’ αυτόν το λόγο όσο δίκαιο και αν έχει η Τουρκία, φυσικά και μπορεί να επέμβει, αλλά με επέμβαση αυτή τη στιγμή δεν θα κερδίσουμε τίποτε, ενώ η δουλειά μπορεί να γίνει πιο εύκολα μετά την αποχώρηση του Μητσοτάκη το 2023».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments