Nέα της αγοράς

Rolex: Πέφτει η τιμή στα μεταχειρισμένα ρολόγια

Rolex: Πέφτει η τιμή στα μεταχειρισμένα ρολόγια

Πηγή Φωτογραφίας: Time and Tide Watches

Μετά τις απότομες διακυμάνσεις που είχε η αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας, όπως τα Rolex και τα Patek Philippe, οι τιμές φαίνεται να σταθεροποιούνται.

Ήταν μια περίεργη χρονιά για τους λάτρεις των ρολογιών πολυτελείας, οι οποίοι είδαν μέσα στον Μάρτιο του 2022 τις τιμές στα μεταχειρισμένα ρολόγια να εκτοξεύονται και την αγορά να μένει «στεγνή» από τα αγαπημένα μοντέλα – «τρόπαια» όπως Rolex Daytona και Datejust, καθώς και το Patek Philippe Nautilus και Audemars Piguet Royal Oak.

Τον Μάιο όμως, η αγορά «γέμισε» με Rolex, ρίχνοντας τις τιμές στα μεταχειρισμένα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ένας δείκτης για τις τιμές μεταπώλησης Rolex της WatchCharts, μιας συμβουλευτικής εταιρείας, υποχώρησε κατά 1,84% στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τον Αύγουστο, ο αντίστοιχος δείκτης έδειχνε υποχώρηση 5,1%.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROLEX (@rolex)

Στον δείκτη Subdial50, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές των ρολογιών πολυτελείας με τις περισσότερες συναλλαγές, κατεγράφη άνοδος.

Η κατάρρευση των crypto έριξε τις τιμές

Με την αγορά πολυτελών ρολογιών να καταγράφει σταθερή άνοδο και την εμβληματική μπουτίκ του Λονδίνου να μεταφέρεται σε ένα 8 φορές μεγαλύτερο κατάστημα, λόγω της πεποίθησής ότι θα αυξηθεί η ζήτηση τα επόμενα χρόνια, η αγορά των μεταχειρισμένων παρουσίασε σημαντικές διακυμάνσεις.

Με τις τιμές ανάλογα το μοντέλο να ποικίλλουν, ορισμένα πολυπόθητα μοντέλα της Rolex και της Patek Philippe είδαν τις τιμές τους να φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, λόγω ελλείψεων σε προσφορά και στα τέλη της Άνοιξης να καταγράφουν καθοδική πορεία, η οποία συνεχίστηκε και μέσα στο καλοκαίρι.

Πολλοί συνέδεσαν αυτή την πτώση με την κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων, καθώς πολλοί κάτοχοι έσπευσαν να πουλήσουν τα πολυτελή ρολόγια τους για να καλύψουν τις ζημιές που υπέστησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments