Ελλάδα

Προσφυγικό: Διαψεύδει το Λιμενικό τους τουρκικούς ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις μεταναστών

Προσφυγικό: Διαψεύδει το Λιμενικό τους τουρκικούς ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις μεταναστών
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε νωρίτερα ότι «6 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ των οποίων 2 μωρά, 3 παιδιά και μία γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους αφού οι ελληνικές δυνάμεις τούς απώθησαν πίσω στα τουρκικά ύδατα στο Αιγαίο»

Σε διάψευση προέβη πριν από λίγο το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για το θέμα της υποτιθέμενης επαναπροώθησης, που είχε, σύμφωνα με την Τουρκία, ως συνέπεια τον θάνατο έξι μεταναστών στο Αιγαίο.

Την “είδηση” μετέδωσε νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» ότι «6 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ των οποίων 2 μωρά, 3 παιδιά και μία γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους αφού οι ελληνικές δυνάμεις τούς απώθησαν πίσω στα τουρκικά ύδατα στο Αιγαίο».

Το Anadolu δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία του υποτιθέμενου συμβάντος, ούτε για τις ακριβείς συνθήκες. Την είδηση αυτή μεταδίδει η τουρκική ακτοφυλακή, προσθέτοντας ότι διέσωσε 73 μετανάστες από τη θάλασσα την ίδια ημέρα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων».

Μετά τη διάψευση από το Λιμενικό Σώμα  ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, σημειώνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα: “Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ένα μοιραίο περιστατικό στα τουρκικά χωρικά ύδατα, στο οποίο η Ελλάδα δεν είχε ανάμειξη. Η Τουρκία χρειάζεται να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει παράνομες αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments