Διεθνή

Καραβάνι χιλιάδων Σύριων μεταναστών κινείται προς την Ευρώπη

Καραβάνι χιλιάδων Σύριων μεταναστών κινείται προς την Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Όπως είχαμε πληροφορήσει σχετικά πριν από λίγες ημέρες, πρόκειται για ένα ολόκληρο κομβόι από μετανάστες, που έρχονται από την Συρία και οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία και συμφωνία μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου

Ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα έχει δημιουργηθεί στη γειτονική Τουρκία, με απώτερο στόχο να περάσει στην Ευρώπη.

Όπως είχαμε πληροφορήσει σχετικά πριν από λίγες ημέρες, πρόκειται για ένα ολόκληρο κομβόι από μετανάστες, που έρχονται από την Συρία και οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία και συμφωνία μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου, ιδίως με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το καραβάνι αυτό συγκεντρώνει χιλιάδες μετανάστες.

Μάλιστα, η τουρκική «Μιλλιέτ» κάνει λόγο, στο πρωτοσέλιδο άρθρο της, για έναν αριθμό της τάξεως των 70.000 παράτυπων μεταναστών.

Προκειμένου να μπορέσουν να κινηθούν με τρόπο πιο άνετο και ευέλικτο, οι χιλιάδες αυτοί μετανάστες πρόκειται να χωρισθούν, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, σε ομάδες των πενήντα μεταναστών.

«Στην Τουρκία μία προσφυγική ομάδα που η πλειοψηφία τους αποτελείται από πρόσφυγες από τη Συρία αναφέρεται πως ετοιμάζουν ένα καραβάνι για να περάσουν στην Ευρώπη», τονίζεται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα.

Ένας από αυτούς τους μετανάστες ήταν ξεκάθαρος: «Επί δέκα χρόνια βρισκόμαστε στην Τουρκία και μας προστατεύουν… Αλλά και οι δυτικές χώρες πρέπει να μοιραστούν αυτό το βάρος».

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δήλωσε πρόσφατα ότι είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά νέες παράτυπες μεταναστευτικές ροές. Οι πρόσφατες δηλώσεις των κ.κ. Μηταράκη και Θεοδωρικάκου κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση της εγρήγορσης και της φρούρησης των συνόρων μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments