Διεθνή

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Στο Ουέστμινστερ για λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Στο Ουέστμινστερ για λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να κατακλύσουν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου για την πομπή αυτή, κατά την οποία θα σημάνει η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν και θα ριφθούν κανονιοβολισμοί στο Χάιντ Παρκ

Σε πενθήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ όπου θα μεταφερθεί πάνω σε κιλλίβαντα, θα είναι από σήμερα η σορός της βασίλισσας Ελισσάβετ.

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να κατακλύσουν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου για την πομπή αυτή, κατά την οποία θα σημάνει η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν και θα ριφθούν κανονιοβολισμοί στο Χάιντ Παρκ.

Τη Βασίλισσα Ελισσάβετ , που απεβίωσε την Πέμπτη 8/9, σε ηλικία 96 ετών, υποδέχθηκαν χθες στο  Μπάκιγχαμ για μια τελευταία νύχτα, ο γιος της Κάρολος Γ’ και η βασιλική σύζυγος Καμίλα με χιλιάδες κόσμους να βρίσκεται κατά μήκος της πομπής από το αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας, στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός της από το Εδιμβούργο.

Πολλοί περισσότεροι αναμένεται να προσπαθήσουν να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στην βασίλισσά τους από σήμερα ως την Δευτέρα το πρωί στο Ουέστμινστερ.

Εκτιμάται ότι έως και 750.000 που αναμένεται να σχηματίσουν ουρά τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων στο Ουέστμινστερ.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Τρίτη, το βράδυ, η πριγκίπισσα Άννα ευχαρίστησε τον κόσμο για την τόση “αγάπη και τον σεβασμό” που δείχνουν στην εκλιπούσα μητέρα της.

“Είχα την τύχη να μοιραστώ τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής της πολύ αγαπημένης μου μητέρας. Ήταν τιμή και προνόμιο να τη συνοδεύσω στο τελευταίο της ταξίδι”, πρόσθεσε η πριγκίπισσα, το μόνο παιδί της βασίλισσας που συνόδευσε τη σορό της από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο.

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει τη Δευτέρα παρουσία περίπου 500 ξένων αξιωματούχων και πολλών μελών βασιλικών οικογενειών, αλλά όχι ηγετών της Ρωσίας, της Λευκορωσίας ή της Μιανμάρ.

Οι αρχές έχουν εκπονήσει σχέδιο τεράστιας κλίμακας για την ασφάλεια, καθώς πρόκειται για τον τελευταίο χαιρετισμό αντίο ενός λαού που στην πλειονότητά του δεν έχει γνωρίσει από τότε που γεννήθηκε άλλον μονάρχη από την Ελισάβετ Β’ .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments