Ελλάδα

Δίκη ψευτογιατρού: Την ενοχή του για 6 ανθρωποκτονίες ζήτησε ο Εισαγγελέας

Δίκη ψευτογιατρού: Την ενοχή του για  6 ανθρωποκτονίες ζήτησε ο Εισαγγελέας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος προκάλεσε πλάνη στα θύματά του, από τα οποία κατάφερε μέσα σε 13 χρόνια δράσης να αποσπάσει σχεδόν 700.000 ευρώ

Την ενοχή του “ψευτογιατρού” για έξι ανθρωποκτονίες με δόλο και πέντε απόπειρες πρότεινε στη μαραθώνια αγόρευσή του ο Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο 50χρονος, ο οποίος συστηνόταν ως Dr Kontos κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο ανήλικοι.

Ο Εισαγγελέας, ωστόσο εισηγήθηκε την απαλλαγή του ψευτογιατρού τις υπόλοιπες έξι ανθρωποκτονίες , κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται η διάπραξη της πράξης για διάφορους λόγους όπως η απουσία ιατρικού ιστορικού ή η ύπαρξη αμφιβολιών εάν τα αίτια θανάτου σχετίζονται με τον καρκίνο.

Ταυτόχρονα, ζήτησε να κριθεί ένοχος για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, να απαλλαγεί για άλλες έξι ενώ εισηγήθηκε να μετατραπεί η κατηγορία σε πλημμέλημα για τρεις πράξεις που είχαν εισαχθεί στο ακροατήριο ως απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα εισηγήθηκε την απαλλαγή και των 16 συγκατηγορουμένων του «ψευτογιατρού».

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Επίσης, ο εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί ο «ψευτογιατρός» για πλαστογραφία, χρήση πλαστού, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση μνημείου ενώ για την αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη για το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο κατηγορείται λόγω παραγραφής.

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος προκάλεσε πλάνη στα θύματά του, από τα οποία κατάφερε μέσα σε 13 χρόνια δράσης να αποσπάσει σχεδόν 700.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments