Ελλάδα

Κινητοποιήσεις γιατρών κλινικών εργαστηρίων: Στο πλευρό τους ΠΙΣ και ΙΣΑ

Κινητοποιήσεις γιατρών κλινικών εργαστηρίων: Στο πλευρό τους ΠΙΣ και ΙΣΑ

Πηγή Φωτογραφίας: daleenahealthcare

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 11:00

Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, τόσο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με βασικό αίτημα την κατάργηση του clawback.

Αύριο, Παρασκευή (16/9/22), το συντονιστικό όργανο φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει αποφασίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 11:00, με κύριο αίτημα «την κατάργηση του clawback και την επιβίωση των ιατρείων, εργαστηρίων και πολυιατρείων».

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι «όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την επιβίωση των ιατρείων της γειτονιάς».

«Πρόκειται για το ληστρικό μέτρο, το οποίο οδηγεί σε οικονομική ασφυξία εκατοντάδες μικρά διαγνωστικά εργαστήρια και ιατρεία, αφού τους στερεί ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους», αναφέρει ο ΠΙΣ. Μάλιστα, ήδη έχει προσφύγει στο ΣτΕ τόσο για το clawback όσο και για τα ποιοτικά κριτήρια που έχουν επιβληθεί στις απεικονιστικές εξετάσεις, που αποκλείουν τα μικρά εργαστήρια και ιατρεία από τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments