Οδηγός

Φοιτητικό επίδομα 2022: Ποιοι φοιτητές θα πάρουν 2.000 ευρώ

Φοιτητικό επίδομα 2022: Ποιοι φοιτητές θα πάρουν 2.000 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Από πότε θα τεθεί σε ισχύ

Από τα 1.000 ευρώ, στα 1.500 ευρώ και στα 2.000 ευρώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αυξάνεται το φοιτητικό επίδομα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.  Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, όσοι επιλέγουν τη συγκατοίκηση θα λαμβάνουν 2.000 ευρώ το άτομο από το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και ένα πακέτο οικονομικών ενισχύσεων σε χαμηλοσυνταξιούχους, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ανασφάλιστους υπερήλικες και μακροχρόνια ανέργους.

Από πότε θα τεθεί σε ισχύ

Μιλώντας κατά την εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι: “Η αύξηση Θα ισχύσει αναδρομικά και για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021/2022”. Σε εκείνο το σημείο, η υπουργός υπενθύμισε ότι «βάσει ρύθμισης που είχε ανακοινωθεί από τον ΠΘ στην περσινή ΔΕΘ, και η οποία εφαρμόστηκε αμέσως, το στεγαστικό επίδομα δεν δίνεται μόνο σε φοιτητές πανεπιστημίων, αλλά και σε καταρτιζόμενους που φοιτούν σε δημόσια ΙΕΚ. Συνεπώς, και οι φετινές εξαγγελίες του ΠΘ αφορούν τόσο σε φοιτητές ΑΕΙ όσο και σε σπουδαστές ΙΕΚ που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια».

Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε στη συνέχεια πως «η αύξηση του επιδόματος από 1.000 σε 1.500 συνιστά προφανώς ένα μέτρο πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, ένα μέτρο το οποίο επενδύει στην εκπαίδευση και στους νέους μας», ενώ υποστήριξε ότι οι δικαιούχοι του αυξημένου επιδόματος υπολογίζονται σε 50.000 φοιτητές και σπουδαστές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments