Διεθνή

Οκτάι: «Η Πελόζι υπονομεύει τις διπλωματικές προσπάθειες Αρμενίας – Αζερμπαιτζάν»

Οκτάι: «Η Πελόζι υπονομεύει τις διπλωματικές προσπάθειες Αρμενίας – Αζερμπαιτζάν»

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι είναι υπεύθυνο για τις συνοριακές συγκρούσεις

Ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαιτζάν προκαλεί η παρέμβαση της Νάνσι Πελόζι.

Υπενθυμίζεται ότι  η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι είναι υπεύθυνο για τις συνοριακές συγκρούσεις αυτή την εβδομάδα μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας που άφησαν νεκρούς περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Η Ν. Πελόζι δήλωσε σχετικά: «Καταδικάζουμε σθεναρά αυτές τις επιθέσεις, εξ ονόματος του Κογκρέσου (των ΗΠΑ), που απειλούν την προοπτική μιας τόσο αναγκαίας ειρηνευτικής συμφωνίας. (…)Η Αρμενία έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς λόγω της έμφασης που έχει δοθεί στην πτυχή της ασφάλειας μετά τις παράνομες και θανατηφόρες επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν στο αρμενικό έδαφος».

Η Τουρκία αντέδρασε στις δηλώσεις της Ν. Πελόζι μέσω του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσαφηνίσουν εάν αυτές οι δηλώσεις Πελόζι εκφράζουν τις θέσεις των ΗΠΑ.

Κατά τον κορυφαίο Τούρκο αξιωματούχο, οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και «σαμποτάρουν» τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται στην περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments