Πολιτική

Μηταράκης: «Big Business η διακίνηση λαθρομεταναστών»

Μηταράκης: «Big Business η διακίνηση λαθρομεταναστών»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για big business έκανε λόγο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης

Για big business έκανε λόγο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στον παράνομο τρόπο διακίνησης λαθρομεταναστών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Βουλή, τον λόγο έλαβε ο κ. Ν. Μηταράκης, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος ως προς τη διατύπωση των απόψεών του.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε, συγκεκριμένα, ότι είναι «νόμιμη η προστασία των συνόρων μας στη θάλασσα» και πρόσθεσε: «Όταν το Spiegel έγραψε για pushbacks, είπαμε, σας παρακαλούμε να μας παράσχετε στοιχεία για μια ανεξάρτητη δικαστική έρευνα κι αυτοί μας απάντησαν ότι δεν έχουμε στοιχεία εκτός από ένα βίντεο, που αποδείχθηκε πλαστό».

«Η προστασία των συνόρων είναι νόμιμη σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως και στη θάλασσα μπορούμε να προστατεύουμε τα σύνορα μας».

Στο σημείο αυτό, παρενέβη και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, πολύπειρη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

Στην ανάγκη για μια στρατηγική που θα προβλέπει ίση κατανομή βαρών από όλες τις χώρες και ταχείες διαδικασίες εστίασε η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κ. Μπακογιάννη, για να προσθέσει πως εμείς «θα εξακολουθήσουμε να ασφαλίζουμε τα σύνορά μας και να μην ανεχόμαστε την εργαλειοποίηση των προσφύγων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments