Διεθνή

ΗΠΑ: Η Fed αυξάνει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης

ΗΠΑ: Η Fed αυξάνει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης

Πηγή Φωτογραφίας: wikipedia

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αύξηση επιτοκίων σε μία προσπάθεια συγκράτησης του πληθωρισμού

Στην τρίτη κατά σειρά αύξηση επιτοκίων, κατά 75 μονάδες βάσης, σε εύρος μεταξύ 3% και 3,25%, προχώρησε σήμερα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), στο πλαίσιο της προσπάθειά της να συγκρατήσει τον πληθωρισμό. Εκτίμησε μάλιστα ότι θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αναμένεται φέτος να φθάσει στο 5,4% αντί για 5,2% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ προβλέπεται σχεδόν μηδενική ανάπτυξη (+0,2%), αντί για +1,7% που είχε προβλέψει η Fed τον Ιούνιο.

Η κίνηση σηματοδοτεί περισσότερες μεγάλες αυξήσεις που θα ακολουθήσουν σε νέες προβλέψεις που δείχνουν το επιτόκιο πολιτικής της να αυξάνεται στο 4,40% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους πριν φτάσει στο 4,60% το 2023 για να αντιμετωπίσει τον συνεχιζόμενο ισχυρό πληθωρισμό.

Οι τριμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έδειξαν ότι η οικονομία επιβραδύνεται το 2022, με ανάπτυξη στο τέλος του έτους στο 0,2%, να αυξάνεται στο 1,2% το 2023, πολύ κάτω από το δυναμικό της οικονομίας. Το ποσοστό ανεργίας, επί του παρόντος στο 3,7%, προβλέπεται να αυξηθεί στο 3,8% φέτος και στο 4,4% το 2023. Ο πληθωρισμός φαίνεται να επιστρέφει αργά στον στόχο του 2% της Fed το 2025.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments