Πολιτική

Μητσοτάκης για Άγκυρα: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μπούλινγκ από κανέναν

Μητσοτάκης για Άγκυρα: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μπούλινγκ από κανέναν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Νέο μήνυμα στην Τουρκία στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέο μήνυμα στην Τουρκία στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε γεύμα ομογενών στη Νέα Υόρκη.  «Θα μιλήσω για την Τουρκία την Παρασκευή εδώ θα πω μόνο ένα πράγμα: Η Ελλάδα δεν θα ανέλθει μπούλινγκ από κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες» δεσμεύθηκε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Με αντιπροσωπεία πέντε αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων συναντήθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός ενώ στη συνέχεια είχε ξεχωριστή συνάντηση με την πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της αμερικανοεβραϊκής oργάνωσης AIPAC, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κλιμακούμενη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, δίνοντας έμφαση στην ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και σε περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments