Πολιτική

Μητσοτάκης: Η απάντησή μου στον Ερντογάν την Παρασκευή

Μητσοτάκης: Η απάντησή μου στον Ερντογάν την Παρασκευή

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε άμεσα γνώση των χθεσινών επιθέσεων που εξαπέλυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον της Ελλάδας

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από αργά χθες το βράδυ ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε άμεσα γνώση των χθεσινών επιθέσεων που εξαπέλυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον της Ελλάδας και ενημέρωσε τους στενούς συνεργάτες του για τις αμέσως προσεχείς κινήσεις του.

Με την άφιξή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να δήλωσε ότι στις νέες προκλήσεις του Ερντογάν απάντησε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς το ξενοδοχείο Intercontinental στη Νέα Υόρκη, όπου και διαμένει. Απευθυνόμενος στους Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι τον περίμεναν, ο Πρωθυπουργός φέρεται να συμπλήρωσε ότι για τα υπόλοιπα, θα πρέπει να περιμένουν την ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με ξένους πολιτικούς ηγέτες και αξιωματούχους. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε ήδη με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Γιαΐρ Λαπίντ.

Υπενθυμίζουμε, στο σημείο αυτό, ότι, χθες βράδυ, ο Τούρκος Πρόεδρος υπερέβη κάθε προηγούμενο όριο ανθελληνικής προκλητικότητας και χυδαίας προπαγάνδας εναντίον της πατρίδας μας.

Μάλιστα, η χυδαιότητα των προκλήσεών του έφθασε στο σημείο να κραδαίνει φωτογραφίες νεκρών βρεφών, κατηγορώντας την Ελλάδα για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και τις Λιμενικές Αρχές της Χώρας μας ότι, με τις βίαιες επαναπροωθήσεις τους, προκαλούν τον πνιγμό σε βρέφη μεταναστών.

Οι πρωτοφανείς ισχυρισμοί Ερτογάν ήγειραν την εύλογη αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια στα οποία καλείται να λειτουργήσει η ανθρώπινη λογική» και ότι «η Χώρα που εργαλοποιεί το μεταναστευτικό κατηγορεί την Ελλάδα με ψευδή στοιχεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments